BG Dog Forum.com - Форум за кучета. Породи Кучета - Какво трябва да знаем за кучето - Произход, анатомия, физиология, поведение и др

Всичко за кучето => Новини => Темата е започната от: Иван Панайотов - vano в 29.06.2009 16:20:00Титла: Най-грозното куче в света
Публикувано от: Иван Панайотов - vano в 29.06.2009 16:20:00
Най-грозното куче тази година е...

Боксерът Пабст спечели публиката и журито на конкурса в Калифорния с обратната си захапка

(http://www.vesti.bg/image.php?path=L25pZGF0YS9hcHBzL3Zlc3RpLmJnL3d3dy9tdWx0aW1lZGlhL3Bob3Rvcy9uZXRpbmZvL0JJTFFOQS9rdTRlMjkwNjA5LmpwZw==&w=375&h=249)
Снимка: Scott Hess/Courtesy of World's Ugliest Dog Contest, Sonoma-Marin Fair Победителят Пабст позира със своя собственик

Най-грозното куче в света за 2009 е кафяв боксер с обратна захапка на име Пабст.

Не мисля, че е чак толкова грозен, каза собственикът му Майлс Егщат при награждаването и уточни, че обратната захапка на домашния му любимец всъщност е била неговото най-голямо предимство.

Пабст "работел" като куче спасител, но след пенсионирането си бил оставен в приют, откъдето преди три години го взел Егщат.

За първи път от седем години голямата награда в конкурса (вж. видео) отива при животно, което не е в семейството на собственика си от своето рождение. Тя се състои в 2600 долара, сувенири и едногодишен договор с фотографска агенция, която Пабст подписал с отпечатък от лапата си.
още по темата
Убиха най-грозното куче в света
0 коментара към статията 0 | Статията е разгледана 3213 пъти3213

На второ място остана представител на породата китайско голо качулато куче. Организаторите казват, че през последните десетина години грозноватите животинки преобладават в конкурса.

Тази година те са били 50% от участниците. Пабст обаче с лекота спечелил симпатиите на публиката, а след това и на съдиите. 25-годишният му собственик казва, че за първи път чул за състезанието от телевизията и оттогава приятелите му постоянно го убеждавали да запише песът за участие.

Всяко куче, което се състезава за наградата, преминава медицински преглед, който да установи дали е здраво. Преди това собственикът му представя и документи от ветеринар.

Търсим кучета, които са грозни по рождение, казва един от членовете на журито.

Конкурсът се провежда от 21 години. Негов инициатор е организацията Sonoma-Marin Fair.

Източник: www.vesti.bg (http://bgdogforum.com/go.php?url=aHR0cDovL3d3dy52ZXN0aS5iZy8/dGlkPTQwJmFtcDtvaWQ9MjI2MDkzMQ==)


Титла: Re:Най-грозното куче в света
Публикувано от: Лия Илчева - shrekky в 03.08.2009 22:59:31
С него беше и още едно голо китайско качулато куче,което също се бореше за тази слава  ;D


Титла: Re:Най-грозното куче в света
Публикувано от: Николай Кънчев в 10.04.2010 19:02:05
Мисля,че имаше един филм с това куче,но немога да се сетя името му.Ще се поровя малко и ще го публикувам.  ;D