Автор Тема: Кангали и подобни  (Прочетена 791165 пъти)

Билял Акиев

• Потребител с право на четене
  • Потребител
  • *
  • Публикации: 79
Re:Кангали и подобни
« Отговор #2250 -: 20.11.2010 18:23:07 »
защо се ядосвате хора
които има куче тои решава кво да го прави да го бие ли да го дави ли да го учи да танци ли
всеки отговаря за това зад неговата порта дето става
и да се ядосвате и да се псувате това е положението някои като е решил да бие ще го сбие друг като не иска не иска и толкова
за всяка глава си има чалма

Николай Атанасов - cynology

• BGDOGFORUM
  • Потребител
  • Публикации: 2509
  • I want to know
    • Center of Experimental Cynology
« Отговор #2251 -: 20.11.2010 18:25:08 »
защо се ядосвате хора
които има куче тои решава кво да го прави да го бие ли да го дави ли да го учи да танци ли
и да се ядосвате и да се псувате това е положението някои като е решил да бие ще го сбие друг като не иска не иска и толкова

Две мнения няма, но в такъв случай никой няма право да се засяга, когато някой го оприличава като патология на човешкия род.

А в рамките на личния живот такива подобия ако искат да си ядат и децата и лайната.
The More I See Of Men, The More I Admire Dogs !

Светла Иванова

• BGDOGFORUM
  • Потребител
  • Публикации: 1648
  • Обичам ви, Прекрасни Животни!
« Отговор #2252 -: 20.11.2010 18:27:57 »

... но като нямам овце за паша,и като ползвам кучето си за пазач  виновен ли трябва да се почувствам ?...

Аз също нямам нито овце, нито каквито и да са други животни и какво от това?!?!

Днес отново ще цитирам от сенатор Джордж Уест, за което се извинявам:
„Единственият изцяло безкористен приятел, който човек може да има в този користен свят, единственият, който няма да го изостави никога, единственият, който не е способен на неблагодарност и предателство, е неговото куче.”...

Имаме ги не само защото са пазачи, те просто са прекрасни...
„ХОРАТА ОЩЕ НЕ СА РАЗБРАЛИ КАКВО ЧУДО ПРЕДСТАВЛЯВАТ КУЧЕТАТА”
                                                                                       Джек Лондон

• BGDOGFORUM
  • Потребител
  • I want to know
« Отговор #2253 -: 20.11.2010 18:36:20 »
„Единственият изцяло безкористен приятел, който човек може да има в този користен свят, единственият, който няма да го изостави никога, единственият, който не е способен на неблагодарност и предателство, е неговото куче.”...

... и заради всичко това ние хващаме нашия безкористен, единствен, искрен, верен, неподкупен и т.н. приятел и си доставяме удоволствие, гледайки как го хапят, разкървяват, причиняват му болка, карат го да изпада в стрес и ужас, често го разкъсват и убиват. И това ни доставя удоволствие. И това ни прави ядосани, когато някой ни нарече ИЗРОДИ !

Иван Панайотов - vano

• BGDOGFORUM
  • Потребител
  • Публикации: 3697
    • www.bgdogs.net
« Отговор #2254 -: 20.11.2010 18:47:14 »
Няма защо да се извиняваш. Снимките са уникални. Ето такива снимки трябва да се качват в темите за кучета пазачи на стада, а не снимки на кучета вързани на синджир или окървавени след битки. Тези снимки на кучета свободно ходещи със стадата показват красотата на тези кучета.
Още вчера ,щях да пиша,но не бях в кондиция!зная че овчарските кучета са красиви в естественната си среда ,н но като нямам овце за паша,и като ползвам кучето си за пазач      виновен ли трябва да се почувствам     ?  В каква светлина виждате собственниците на хъски ?
питам , защото толкова го повтаряхте ,до сега че.....................................

Няма нищо лошо в това да не гледаш дадено куче по предназначение. Ето ти си гледаш кучето за пазач на двора. Няма лошо щом ти върши работа, добре. Но ако сега кажеш, че всички сао-та или кангали трябва да се гледат само за пазачи на дворове, това вече не е правило. Винаги има изключения, но да се налага едно изключение като правило, това не е правилно.

В момента много хора се опитват да ни убедят, че едно куче, пазач на стадо не е такова, ако не се бие по ринговете. Но досега никой не можа научно да докаже, че боя в ринга прави кучето по-добър пазач. Ама никой. Напротив, има достатъчно материяли и в нета и по книги, има и достатъчно хора които доказват точно обратното. Е тези статии, изказвания и схващания, явно бъркат в джобовете на разни богаташчета, които въртят хазарт на гърба на тези кучета и затова се насажда омраза и се започват оплювания на хората, които им развалят рахътлъка.
Само две неща са безкрайни - Вселената и човешката глупост, като за първото не съм сигурен.
Алберт Айнщайн

Светла Иванова

• BGDOGFORUM
  • Потребител
« Отговор #2255 -: 20.11.2010 18:57:11 »
защо се ядосвате хора

Абсолютно не съм съгласна с това изказване!!!
Казват, че кучето приемало характера на стопанина си. Ами тогава да не се чудим и възмущаваме от злобни, агресивни кучета...Те как да бъдат дружелюбни, ако в живота си са видяли само жестокост...

... и заради всичко това ние хващаме нашия безкористен, единствен, искрен, верен, неподкупен и т.н. приятел и си доставяме удоволствие, гледайки как го хапят, разкървяват, причиняват му болка, карат го да изпада в стрес и ужас, често го разкъсват и убиват. И това ни доставя удоволствие. И това ни прави ядосани, когато някой ни нарече ИЗРОДИ !

А ако някой изрод обиди Човек, мисля, че Човекът трябва да подмине...Просто недоумявам защо трябва да му се обръща внимание...

Джек Лондон

Светла Иванова

• BGDOGFORUM
  • Потребител
« Отговор #2256 -: 20.11.2010 19:07:57 »
И ще Ви изпратя откъс от едно любимо мое стихотворение "На тебе, сине" от Георги Джагаров.

Стихотворение, което ме е крепило в трудни моменти:
...
защото навярно ще видиш
реки без вода и гори без листа,
небе равнодушно и черно.

Слепец ще те води по правият път,
а може би тъй ше се случи,
че някой глупак ще те учи на ум,
клеветник на чест ще те учи.

Ти плюй на това и напред отмини...
                                                                                       Джек Лондон

• BGDOGFORUM
  • Потребител
  • I want to know
« Отговор #2257 -: 20.11.2010 19:26:17 »
И ще Ви изпратя откъс от едно любимо мое стихотворение "На тебе, сине" от Георги Джагаров.

Стихотворение, което ме е крепило в трудни моменти:
...
защото навярно ще видиш
реки без вода и гори без листа,
небе равнодушно и черно.

Слепец ще те води по правият път,
а може би тъй ше се случи,
че някой глупак ще те учи на ум,
клеветник на чест ще те учи.

Ти плюй на това и напред отмини...

О-о-о, Джагаров е един достоен мъж, с когото съм имал удоволствието да контактувам по доста сериозни теми:

• BGDOGFORUM
  • Потребител
  • I want to know
« Отговор #2258 -: 20.11.2010 19:34:53 »
Когато се опитваш да кажеш нещо умно или стойностно на тълпа от пародии, аз предпочитам да се осланям на думи от Новия завет:

"Не хвърляй бисерите си на свинете, защото ще ги стъпчат, ще се обърнат и ще те изядат."

А народът ни има много сполучлива поговорка:

"Свиня от кладенчева вода не разбира."

И затова често обичам да казвам, относно моите коментари думи, изречени от гениалния Ницше:

"Аз не мога да бъда водач на стадо. Аз мога да бъда водач на сподвижници."

И накрая нещо, което е лично мое и което винаги съм казвал на моите възпитаници:

"Не можеш да научиш човек, който не желае да се научи."

Забележка: Цитатите, които съм написал са перефразирни, възможно е малко отклонение от точния текст.

П. Петков - tigar6

• BGDOGFORUM
  • Потребител
  • Публикации: 1288
« Отговор #2259 -: 20.11.2010 19:50:03 »
защо се ядосвате хора
Акиев чиниш ми се познат ;D ;D ;D
Тигъра си пази кожата,а човек името.

С ЛОШ ЧОВЕК МОЖЕ ДА СЕ РАЗБЕРЕШ... С ПРОСТ - НИКОГА

• BGDOGFORUM
  • Потребител
  • I want to know
« Отговор #2260 -: 20.11.2010 20:03:52 »
защо се ядосвате хора

Дали е познат или непознат - то си е за негова сметка.
Едно време имах конфликт с един мой шеф (основно на политическа основа и затова, че аз бях лидер на синдикат, а той беше абсолютен мръсник). Та веднъж при един пореден конфликт между нас, му бях казал: "Склонен съм да те разбера и всичко да ти простя, но това, че ме смяташ за по-тъп от себе си - никога!"

А. Коджабашев - ablai

• BGDOGFORUM
  • Потребител
  • Публикации: 495
  • никога не пести сили за връщане
« Отговор #2261 -: 20.11.2010 21:49:06 »
Няма защо да се извиняваш. Снимките са уникални. Ето такива снимки трябва да се качват в темите за кучета пазачи на стада, а не снимки на кучета вързани на синджир или окървавени след битки. Тези снимки на кучета свободно ходещи със стадата показват красотата на тези кучета.
Още вчера ,щях да пиша,но не бях в кондиция!зная че овчарските кучета са красиви в естественната си среда ,н но като нямам овце за паша,и като ползвам кучето си за пазач      виновен ли трябва да се почувствам     ?  В каква светлина виждате собственниците на хъски ?
питам , защото толкова го повтаряхте ,до сега че.....................................

Няма нищо лошо в това да не гледаш дадено куче по предназначение. Ето ти си гледаш кучето за пазач на двора. Няма лошо щом ти върши работа, добре. Но ако сега кажеш, че всички сао-та или кангали трябва да се гледат само за пазачи на дворове, това вече не е правило. Винаги има изключения, но да се налага едно изключение като правило, това не е правилно.

Защо трябва да се чувствате виновен?

И този въпрос е разискван - дали кучето като е от дадена порода или направление, непременно трябва да се отглежда и от съответната категория хора. Не напрано се казва, че кучето е "приятел на човека". Ако разгледаме термина от гледна точка на антропоморфизма, това ще рече, че ние не трябва за нищо да използваме нашите кучета (кой се възползва от приятелите си егоистично и консумативно ?!).

Не напразно, кучето е домашен любимец - то не се отглежда нито за вълна, нито за яйца, нито за какъвто и да било материален продукт. Така че - едно е да имаш куче, независимо от каква порода, друго е да спекулираш с него и то на най-долно ниво, което повече доближава човек до някаква изроденост, до някаква патология, а не като представител на вида Хомо сапиенс - или казано на български език - РАЗУМЕН човек !

В момента много хора се опитват да ни убедят, че едно куче, пазач на стадо не е такова, ако не се бие по ринговете. Но досега никой не можа научно да докаже, че боя в ринга прави кучето по-добър пазач. Ама никой. Напротив, има достатъчно материяли и в нета и по книги, има и достатъчно хора които доказват точно обратното. Е тези статии, изказвания и схващания, явно бъркат в джобовете на разни богаташчета, които въртят хазарт на гърба на тези кучета и затова се насажда омраза и се започват оплювания на хората, които им развалят рахътлъка.
Разбрах Ви ! Насъщото мнение съм.Явно ,прочита ми е бил бърз и повърхностен!

Георги Въгларов - Gogo73

• BGDOGFORUM
  • Потребител
  • Публикации: 227
« Отговор #2262 -: 20.11.2010 23:05:29 »
Професоре, като ти прочетох  всичките бисери които си хвърлил ,си задавам един въпрос?
Да не се е преродил в теб Исус,та се имаш за "ВОДАЧ".Добре, че в този сайт  има кой да ти събира
бисерите, иначе  само прасета ще ги мачкат. А колкото до нас ,по невежите ,остава отглеждането  на
тези кучета.Ти в тях не се вписваш ,защото не си отгледал нито едно от тях(без МИМЕТО).

Билял Акиев

• Потребител с право на четене
  • Потребител
  • *
  • Публикации: 79
« Отговор #2263 -: 21.11.2010 02:14:55 »
защо се ядосвате хора
ми не знам как се казваш да ти кажа познаваме ли са с тебе
от къде си ти

П. Петков - tigar6

• BGDOGFORUM
  • Потребител
  • Публикации: 1288
« Отговор #2264 -: 21.11.2010 08:10:52 »
защо се ядосвате хора
ми не знам как се казваш да ти кажа познаваме ли са с тебе
от къде си ти
Са сетиш ти ама ти трябва време ;D
Що пишеш през прокси Билялчо ;Dами проксито кой ти го даде ;)
Тигъра си пази кожата,а човек името.

С ЛОШ ЧОВЕК МОЖЕ ДА СЕ РАЗБЕРЕШ... С ПРОСТ - НИКОГА