Автор Тема: Кангали и подобни  (Прочетена 790623 пъти)

Николай Атанасов - cynology

• BGDOGFORUM
  • Потребител
  • Публикации: 2509
  • I want to know
    • Center of Experimental Cynology
Re:Кангали и подобни
« Отговор #2280 -: 27.11.2010 07:42:04 »
писаха ми саобщетние няколко човека за осман
тои е добро куче и мераклии има за него ние го махаме защото не може да живее с други кучета и мъжки и женски
взехме го преди 2 години от град кесарево го докара брат ми беше ходил за прасета да продава и му казали че ще имало бои на кангал с питбул там докато бил в едн село до кесарево
отива да види кангала и вадят осман и го пускат с питабула след 20 мин осман пада и чорбаджията искал да го гърми на брата му харесал осман и го купил от онзи и го доведе
разправям го това за да знаете 2 работи
кучето е много хубаво и много объркано
няма да го дам на някои които пак ще го вади на бои и ако падне да го гърми заштото не се знае дали като тръгне да го гърми ще има кои да се смили и да го прибере както брата го прибра преди 2 години

А Вие сигурен ли сте, че кочето няма да бъде взето именно за ползване за бой.
То е вече идеално за трениране на бойни кучета, след като вече е минало по този път.
След като не познавате човека отсреща, след като не знаете нищо за него, за неговите морални качества и устои, Вие почти обричате това хубаво животно.
Не напразно моя позната преди години, която се грижи за много кангали, изоставени поради различни причини бе казала: "На българи и на румънци кангали не давам, защото ги използват за бой". По късно, при една среща ми бе споделила, че се заблудила и изпратила един кангал в Албания. В последствие научила, че кучето се ползва за бой. Опитала да го изземе обратно, но безуспешно.
The More I See Of Men, The More I Admire Dogs !

Билял Акиев

• Потребител с право на четене
  • Потребител
  • *
  • Публикации: 79
« Отговор #2281 -: 27.11.2010 08:06:26 »
няма как да съм сигурен
чудя се не ми се дава но тои ми разваля и другите кучета дразни ги и ги настървява с постояно налитане
вчера скъса синджира и пак ядове с него
може да направим така да ти го подаря наа теб ако го искаш ама как с другите ти кангали ще го оправяш не знам

• BGDOGFORUM
  • Потребител
  • I want to know
« Отговор #2282 -: 27.11.2010 08:28:00 »
няма как да съм сигурен
чудя се не ми се дава но тои ми разваля и другите кучета дразни ги и ги настървява с постояно налитане
може да направим така да ти го подаря наа теб ако го искаш ама как с другите ти кангали ще го оправяш не знам

Аз нямам тук кангали.
Кучетата които имам в кучкарника си са спасени бездомни.
Мисля, че най-добрият вариант да се запазите кучето и да носите отговорността за поведението му. То не е виновно, че е такова. Кангала по принцип трудно съжителства с други кучета, ако не е приучен към съвместен живот с тях още от малък. Но наистина, без да зная нищо за хората, които са Ви го искали, аз съм повече от сигурен, че съдбата му ще бъде обречена.

Билял Акиев

• Потребител
  • *
« Отговор #2283 -: 27.11.2010 08:41:02 »
да и така може
ще заваря клетка за него и да го оставям у нас си ама ми е много жал куче в клетка да гледам

Владо Вълчев - ciganeto

• BGDOGFORUM
  • Потребител
  • Публикации: 23
« Отговор #2284 -: 27.11.2010 09:33:49 »
Така представен от Вас, проблема наистина Ви е сериозен. От една страна сте впивързан към кучето и сте раздвоен относно раздялата с него, желаете да попадне на добросъвестен стопанини, от друга страна Ви създава проблеми с другите кучета. Доколкото разбирам се занимавате с животни и кучетата Ви са пастирски. Според мен, поставен в условията на работно куче, заедно с останалите, сам ще се намери място в глутницата. Кучетата са по умни отколкото ги познаваме, а и не са жестоки като хората. Специално пастирските не живеят за да убиват. В естествена среда сред премерване на сила, сами си намират мястото. Не се занимавам с отглеждането на животни, но дядоми беше 14 набор и цял живот беше овчар. Много неща съм видял и научил от него. Още 80 години имаше сред кучетата си кангал. Изключителен като характер. Проблема беше, че го е взел от друг овчар, голям и изграден като характер, а гдругите му кучета вече се бяха структурирали в йерархията и трудно го допуснаха, но все пак го направиха и той намери своето място. Сигурен съм, че и твоето животно ще си намери мястото от самосебе си.

А. Коджабашев - ablai

• BGDOGFORUM
  • Потребител
  • Публикации: 495
  • никога не пести сили за връщане
« Отговор #2285 -: 27.11.2010 10:28:36 »
няма как да съм сигурен
гледан само женски кучета.1-улично, и 1-дето мяза на всички породи ,от сао до юрук.ако си много зорлия и си сигурен че няма да налети на женски,да ги дави ,мога да си позволя да храня още 1 животно

А. Коджабашев - ablai

• BGDOGFORUM
  • Потребител
  • Публикации: 495
  • никога не пести сили за връщане
« Отговор #2286 -: 27.11.2010 10:33:11 »
писаха ми саобщетние няколко човека за осман
тои е добро куче и мераклии има за него ние го махаме защото не може да живее с други кучета и мъжки и женски
взехме го преди 2 години от град кесарево го докара брат ми беше ходил за прасета да продава и му казали че ще имало бои на кангал с питбул там докато бил в едн село до кесарево
отива да види кангала и вадят осман и го пускат с питабула след 20 мин осман пада и чорбаджията искал да го гърми на брата му харесал осман и го купил от онзи и го доведе
разправям го това за да знаете 2 работи
кучето е много хубаво и много объркано
няма да го дам на някои които пак ще го вади на бои и ако падне да го гърми заштото не се знае дали като тръгне да го гърми ще има кои да се смили и да го прибере както брата го прибра преди 2 години

А Вие сигурен ли сте, че кочето няма да бъде взето именно за ползване за бой.
То е вече идеално за трениране на бойни кучета, след като вече е минало по този път.
След като не познавате човека отсреща, след като не знаете нищо за него, за неговите морални качества и устои, Вие почти обричате това хубаво животно.
Не напразно моя позната преди години, която се грижи за много кангали, изоставени поради различни причини бе казала: "На българи и на румънци кангали не давам, защото ги използват за бой". По късно, при една среща ми бе споделила, че се заблудила и изпратила един кангал в Албания. В последствие научила, че кучето се ползва за бой. Опитала да го изземе обратно, но безуспешно.
не може с тези предрасъдаци .това е осъдителна присъда за всеки който гледа такова животно.

Билял Акиев

• Потребител
  • *
« Отговор #2287 -: 27.11.2010 12:20:50 »
Така представен от Вас, проблема наистина Ви е сериозен. От една страна сте впивързан към кучето и сте раздвоен относно раздялата с него, желаете да попадне на добросъвестен стопанини, от друга страна Ви създава проблеми с другите кучета. Доколкото разбирам се занимавате с животни и кучетата Ви са пастирски. Според мен, поставен в условията на работно куче, заедно с останалите, сам ще се намери място в глутницата. Кучетата са по умни отколкото ги познаваме, а и не са жестоки като хората. Специално пастирските не живеят за да убиват. В естествена среда сред премерване на сила, сами си намират мястото. Не се занимавам с отглеждането на животни, но дядоми беше 14 набор и цял живот беше овчар. Много неща съм видял и научил от него. Още 80 години имаше сред кучетата си кангал. Изключителен като характер. Проблема беше, че го е взел от друг овчар, голям и изграден като характер, а гдругите му кучета вече се бяха структурирали в йерархията и трудно го допуснаха, но все пак го направиха и той намери своето място. Сигурен съм, че и твоето животно ще си намери мястото от самосебе си.
не няма как да го пуснем с овцете изобщо
дори не е и пробван за там тои и стоката ще плаши и кучетата ще развали не става и да свикне докато свикне ще развали няколкото кучета които ходят с овцете

освен него и азиатец имам с тоя адет само да се дави му е мерак
правя си 2 клетки в двора и те вътре няма да ги дам за да не стане така че да ги пускат мои кучета на боеве

Билял Акиев

• Потребител
  • *
« Отговор #2288 -: 27.11.2010 22:14:54 »
осман си остава у нас кокото дни има все с нас ще са и ще извините за гавоболията
вие се чудите за какво да се скарате и да се обиждате и да ви питам з а какво какво делите

Билял Акиев

• Потребител
  • *
« Отговор #2289 -: 27.11.2010 22:19:01 »
и понеже 3 човека искаха да го вземат и ми писаха саобщение като окучи алтън кутрета от него февроари месец ще ви подаря по куче от осман да ви се връща добрината хора

• BGDOGFORUM
  • Потребител
  • I want to know
« Отговор #2290 -: 30.11.2010 09:36:30 »
Полша:

• BGDOGFORUM
  • Потребител
  • I want to know
« Отговор #2291 -: 30.11.2010 09:59:39 »

Uploaded with ImageShack.us

Георги Георгиев - joro

• BGDOGFORUM
  • Потребител
  • Публикации: 31
    • www.dog-kangal.com
« Отговор #2292 -: 30.11.2010 22:44:05 »
 :)

• BGDOGFORUM
  • Потребител
  • I want to know
« Отговор #2293 -: 02.12.2010 18:14:36 »
2 Декември, 2010 - Холандия:

• BGDOGFORUM
  • Потребител
  • I want to know
« Отговор #2294 -: 02.12.2010 20:17:51 »