Така представен от Вас, проблема наистина Ви е сериозен. От една страна сте впивързан към кучето и сте раздвоен относно раздялата с него, желаете да попадне на добросъвестен стопанини, от друга страна Ви създава проблеми с другите кучета. Доколкото разбирам се занимавате с животни и кучетата Ви са пастирски. Според мен, поставен в условията на работно куче, заедно с останалите, сам ще се намери място в глутницата. Кучетата са по умни отколкото ги познаваме, а и не са жестоки като хората. Специално пастирските не живеят за да убиват. В естествена среда сред премерване на сила, сами си намират мястото. Не се занимавам с отглеждането на животни, но дядоми беше 14 набор и цял живот беше овчар. Много неща съм видял и научил от него. Още 80 години имаше сред кучетата си кангал. Изключителен като характер. Проблема беше, че го е взел от друг овчар, голям и изграден като характер, а гдругите му кучета вече се бяха структурирали в йерархията и трудно го допуснаха, но все пак го направиха и той намери своето място. Сигурен съм, че и твоето животно ще си намери мястото от самосебе си.