Ами аз не мога да определя защо още се връзвам на тази глупост. Преди изложбата в неделя лично споделих с г-н Марек, собственика на Корфу, да не се учудва, че днес групата ще я вземе далматина, дори знам кой от далматините и въпреки всичко така се пищисах, че не можах да скрия гнева си. То нали крушката си има опашка, та нещата започнаха още в събота. За втори път ми се случва едно и също нещо при това от едни и същи съдии. Преди 3 години същата съдийка даде ВОВ-а на породата на едно определено агресивно куче, въпреки че то с опита да я ухапе в ринга. Знаеш как се наказва това ако си някъде навън. Можеш да водиш световния шампион, ако си позволи да прояви агресия -директно си отиваш от ринга. ОК, тогава беше все още "млад" съдия, но вече около 6 години е съдия бива да се е научила кога се правят компромиси и заради какво. Изобщо не мога да се съглася, че далматина, победител в групата - първо е отличен представител на породата, второ, че има някаква ринг-дресура изобщо. Това за мен е безпомощност да обосновеш преценката си.
Преди малко повече от година, в София, на САСІВ съдия от Украйна (мисля, че от там беше) изкарва риджбека победител в групата. Кучето, за което говорим е баща на Корфу и е два пъти европейски шампион. Съдията не е нужно да знае къде е победило кучето, но е нужно да може да вижда класата на екземпляра. Христозов пак съдеше ВІS-шоуто и пак направи същата простотия - направо игнорира 6-та група. Недоумявам как човек, който претендира, че се занимава с ловни кучета може да пренебрегне една цяла ловна група. Единият вариант е - изобщо да не разбира от тази група, втория да го прави умишлено. А може и двете.