Автор Тема: Руски той териер  (Прочетена 13623 пъти)

Иван Панайотов - vano

• BGDOGFORUM
  • Потребител
  • Публикации: 3697
    • www.bgdogs.net
Руски той териер
« -: 04.01.2010 10:13:58 »
В началото на 20-ти век едни от най-популярните декоративни кучета в Русия били английските той-териери, обаче в периода 1920 - 1950 г. племенното развъждане почти спряло и поголовието намаляло до критични нива. С настъпването на средата на 50-те години, руските кинолози се заели с възстановяването на породата. Почти всички събрани кучета били без родословие, а много от тях били нечистопородни. Стандартът изработен за той-териера се оказал много различен от стандарта на английския той-териер по много принципни позиции и от този момент развитието на породата в Русия тръгнало по свой път.
На 12 октомври 1958 г. в Москва от два гладкокосмести той-териера, единият от които имал леко удължена козина, се разжда мъжко с ефектни ресни на ушите и по краката. Било взето решение това да се закрепи в потомството и го кръстосали със женска, която също имала леко удължена козина. Така бил получен дългокосместия вариянт на той-териера, който нарекли московски дългокосмест той-териер. Голяма роля в неговото създаване изиграл московския кинолог - Евгения Фоминичина Жарова.
В хода на многогодишно изолирано развъждане и селекция в специфично направление била създадена нова порода - руски той-териер в неговите две разноводности: дългокосмест и гладкокосмест.
Само две неща са безкрайни - Вселената и човешката глупост, като за първото не съм сигурен.
Алберт Айнщайн

Иван Панайотов - vano

• BGDOGFORUM
  • Потребител
  • Публикации: 3697
    • www.bgdogs.net
Re:Руски той териер
« Отговор #1 -: 05.01.2010 19:33:30 »

Само две неща са безкрайни - Вселената и човешката глупост, като за първото не съм сигурен.
Алберт Айнщайн

Мариан Георгиев - kamaka

• BGDOGFORUM
  • Потребител
  • Публикации: 3
« Отговор #2 -: 07.02.2012 17:47:35 »
Здравейте
На 11.10.2011г е регистриран развъдник за руски той териер по всички изисквания на БРФК
На 17.01.2012г се роди много красива дама която ще носи името му Small toy Antonia
Снимки и подробности може да видите на сайта ми www.Ruskitoyterier.alle.bg

Мариан Георгиев - kamaka

• BGDOGFORUM
  • Потребител
« Отговор #3 -: 10.02.2012 13:41:28 »
На 17.01.2012г се роди първото кученце което ще носи името Small toy Antonia
Баща-Бонапард /шампион на Българиа и Македония/ 1,4кг-зъби/6х6/
Майка-Павлинка/Best junior,UKCIB,CAC/2,5kg-зъби/6х5/
http://ruskitoyterier.alle.bg/

Мариан Георгиев - kamaka

• BGDOGFORUM
  • Потребител
« Отговор #4 -: 04.03.2012 09:53:05 »
Продават се чистокръвни руски той териери на различна възраст ако някой се интерисува да ми звънни ще му обисня за какво иде реч - 0878442529 - мариан