Автор Тема: Въпрос за НОК  (Прочетена 5795 пъти)

Владимир Русев - karaman

• BGDOGFORUM
  • Потребител
  • Публикации: 32
Въпрос за НОК
« -: 26.07.2009 03:46:30 »
Да попитам нещо свързано с НОК .
Вярно ли е че НОК   трябва да минават някакви прегледи в лаборатория и то само в Германия ?
Вярно ли е че членовете на ОНОК не ги допущали на тези прегледи ?

Някой запознат ако може да отговори .
Предателите никой не ги обича .

Николай Атанасов - cynology

• BGDOGFORUM
  • Потребител
  • Публикации: 2509
  • I want to know
    • Center of Experimental Cynology
Въпрос за НОК
« Отговор #1 -: 03.08.2009 01:00:53 »
Вярно ли е че НОК   трябва да минават някакви прегледи в лаборатория и то само в Германия ?

Световния Съюз на Обединенията за Немски Овчарски Кучета (WUSV) признава ДНК тест направен само в оторизирана германска лаборатория.
Не съм много сигурен дали ОНОК не ги допускат, но би трябвало да не ги допускат.
The More I See Of Men, The More I Admire Dogs !

Владимир Русев - karaman

• BGDOGFORUM
  • Потребител
Въпрос за НОК
« Отговор #2 -: 03.08.2009 21:48:46 »

Световния Съюз на Обединенията за Немски Овчарски Кучета (WUSV) признава ДНК тест направен само в оторизирана германска лаборатория.
Не съм много сигурен дали ОНОК не ги допускат, но би трябвало да не ги допускат.

Г-н Атанасов ,това ми го каза човек който се занимава с НОК  15г. ( поне аз от толкова време го познавам ) и ми стана интересно .Нали навсякъде тръбят че  ОНОК е представител на WUSV . Нещо не се връзва . ??? ??? ???

• BGDOGFORUM
  • Потребител
  • I want to know
Въпрос за НОК
« Отговор #3 -: 03.08.2009 21:53:26 »
Г-н Атанасов ,това ми го каза човек който се занимава с НОК  15г. ( поне аз от толкова време го познавам ) и ми стана интересно .Нали навсякъде тръбят че  ОНОК е представител на WUSV . Нещо не се връзва . ??? ??? ???

Ти не си ли разбрал, че много неща, в които са замесени двама трима едни и същи хора с нищо не се вързват освен с интриги, далавери и мошенически актове.

Владимир Русев - karaman

• BGDOGFORUM
  • Потребител
Въпрос за НОК
« Отговор #4 -: 11.08.2009 22:42:50 »
Цитат
Цитат
Г-н Атанасов ,това ми го каза човек който се занимава с НОК  15г. ( поне аз от толкова време го познавам ) и ми стана интересно .Нали навсякъде тръбят че  ОНОК е представител на WUSV . Нещо не се връзва . ??? ??? ???

Ти не си ли разбрал, че много неща, в които са замесени двама трима едни и същи хора с нищо не се вързват освен с интриги, далавери и мошенически актове.

Добре де .За идиотщините при КК знам , защото съм бил свидетел.Но при немските овчарки мислех че е по различно. Тези развъдчици от НОК  неси ли дават сметка за какво става въпрос . Не си ли задават въпроса , че ужким тяхната организация е представител за БГ. , а те нямат право да правят тези иследвания в Германия .

Някой пак лъже и заблуждава с цел да захапи големия кокал .

• BGDOGFORUM
  • Потребител
  • I want to know
Въпрос за НОК
« Отговор #5 -: 11.08.2009 23:32:43 »
Цитат
Цитат
Г-н Атанасов ,това ми го каза човек който се занимава с НОК  15г. ( поне аз от толкова време го познавам ) и ми стана интересно .Нали навсякъде тръбят че  ОНОК е представител на WUSV . Нещо не се връзва . ??? ??? ???
Добре де .За идиотщините при КК знам , защото съм бил свидетел.Но при немските овчарки мислех че е по различно. Тези развъдчици от НОК  неси ли дават сметка за какво става въпрос . Не си ли задават въпроса , че ужким тяхната организация е представител за БГ. , а те нямат право да правят тези иследвания в Германия .

Владото, темата е сложна и много комплицирана.

Когато презэ 1994 година внесох кандидатурата на ОНОК за признаване от Световния съюз на обединенията за НОК (WUSV), след прочитане на доклада ми, се пристъпи към гласуване. И тогава имаше прецидент, който в цялата история на WUSV до момента е бил само веднъж. Създадената от мене организация бе гласувана от всички президенти на национални организации за НОК и бе приета без нито един глас против или въздържал се. Това е документиран факт! И това се е случвало само веднъж в историята на WUSV. Моята организация бе втората.

И още нещо. Всяка новоприета организация се подлага на двугодишен изпитател срок преди да бъде приета напълно като пълноправен член. Така например, Чехословакия вече се бе разпаднала на Чехия и Словакия, а Словения, вече не бе част от Югославия. Макар и стари членове, макар и със съдии, ппризнати от WUSV, макар и с много актив, на тях им бе наложен 2-годишен мораториум. На нас, на нашата новоприета организация такъв мораториум не бе въведен!!! Това също е документирано.

И още нещо. Нас ни приеха, ако не се лъжа през септември. Според правилника на WUSV трябваше веднага да започнем да плащаме редовен членски внос. Направен ни бе компромис, членския внос да започне да се изплаща от началото на следващата година, а в същото време членството ни да се смята за легитимно веднага от момента на приемането.

Има и друг момент. Много преди да тръгна да внасям документи във WUSV Камен Литов е изпратил писмо-молба създаденият от него клуб да бъде приет за член на WUSV. Отговорът е бил абсолютно категоричен (пази се в архива на WUSV), а той е – WUSV поддържа връзки само с организацията, основана от г-н Н. Атанасов, обърнете се към него.

И всички тези постижения се дължат на едно. А то е, тесните ми лични контакти от доста години преди това с Президента на WUSV и редица хора от екипа на Световния съюз.

Към мене бяха направени безпрецедентни компромиси, каквито не са правени към никого другиго. И един интригант и подлец, знаейки много добре това, знаейки, че не става за нищо и никога няма да постигне това, което аз бях задействал само чакаше сгодния момент как да ме извади от играта. Постигна го по начин, по който много хора знаят, в ключително и в централана на WUSV, защото своевременно бях ги предупредил. Той има наглостта да напише писмо, че е имало събрание на което са го избрали за президент, а знаеш ли отговора какъв беше от Германия: „За нас президент е само г-н Николай Атанасов, така че контактите ни са само с него”. И тогава параноика не можа да се пребори като мъж, да се докаже като стойностен и достоен да бъде мениджър на тази организация, спертна едно две „документчета” и ме принуди „доброволно” да се оттегля. Е оттеглих се, но им оставих спомен – кучетата им да не бъдат признати с нашенски ДНК тестове, а да си ги водят в Германия.

И нещо за финал. В момента съм в позиция и в контакти с хора, които отново ми заявяват „Само една твоя дума, само един списък с членове на организация за НОК в България” и другите просто ще изчезнат.

Е, да са спокойни. Поне за момента нямам такива намерения. Занимавам се с други неща, изморен съм психически да се сблъсквам постоянно с тъпотията и интригата, така че да се изявяват. А до колко достойно са го постигнали и доколко качествено го правят – те си знаят.

За финал – когато напуснах ОНОК членската маса бе 800 !!! души. Да кажат колко е сега. Но и да го докажат, защото аз на по-голямата част от моята членска маса пазя молбите и личните картони.

За мене организациите за НОК са затворена страница (а в същност нищо чудно едни ден да я отворя).

Това е накратко.

Светата Библия казва : „Има време за всичко”. Знае ли се!

• BGDOGFORUM
  • Потребител
  • I want to know
Въпрос за НОК
« Отговор #6 -: 11.08.2009 23:35:05 »
Цитат
Цитат

Може би не толкова голям кокъл, колкото нарцистично настроени личност да бъдат под светлината на прожекторите, без да осъзнават, че отразената светлина е фалшива.

Димитър Балчев-БАЛКАН

• BGDOGFORUM
  • Потребител
  • Публикации: 730
Re:Въпрос за НОК
« Отговор #7 -: 25.07.2010 22:00:15 »
..............кога беше световното тази година в Германия,знам само, че ще е в Нюрнберг ???
,,САМО СЛАБИТЕ СЕ СТРЕМЯТ КЪМ ПОРЯДЪК . СИЛНИТЕ ВЛАДЕЯТ И ХАОСА ......... ,,

Иван Панайотов - vano

• BGDOGFORUM
  • Потребител
  • Публикации: 3697
    • www.bgdogs.net
« Отговор #8 -: 25.07.2010 22:16:29 »
..............кога беше световното тази година в Германия,знам само, че ще е в Нюрнберг ???

От 3 до 5 септември.

http://www.sv-bszs.de.m13501.wwwsrv.eu/
Само две неща са безкрайни - Вселената и човешката глупост, като за първото не съм сигурен.
Алберт Айнщайн

Димитър Балчев-БАЛКАН

• BGDOGFORUM
  • Потребител
  • Публикации: 730
« Отговор #9 -: 26.07.2010 11:23:54 »
...........Благодаря ! ;)
,,САМО СЛАБИТЕ СЕ СТРЕМЯТ КЪМ ПОРЯДЪК . СИЛНИТЕ ВЛАДЕЯТ И ХАОСА ......... ,,

Росен Димитров - vonrozzen

• BGDOGFORUM
  • Потребител
  • Публикации: 5
    • Развъдник за немско Овчарско Куче"von Rozzen''-Габрово
« Отговор #10 -: 30.09.2010 12:41:00 »

За да не се спеколира с това кой,какво може и неможе,като някой казал друг рекъл прилагам отговор на въпросът чрез цитат на писмо публикувано в др форум.
"Дългогодишната мечта на развъдчиците на немската овчарка в България, вече е факт.
Днес пристигна писмо от WUSV, с което се разрешава на нашите членове, чрез една лесна и удобна процедура да направят ДНК анализ на своите кучета в лабораторията на
SV в Германия.

Dear Mr. Dintchev,

Our DNA-Laboratory needs about 2ml EDTA-Potassium blood, together with a complete copy of the pedigree and a written verification of the tattoo number by the veterinarian plus the complete name and address of the owner. The samples have to be sent well packaged to the following address:

Generatio
Bahnhofstr.53
69115 Heidelberg
GERMANY

When we received the blood samples, we will send the invoices directly to the owner. The price is 57,00? per dog.

For further questions please do not hesitate to contact us.

Sincerely Yours

Claudia Arpaci

Verein für Deutsche Schäferhunde (SV) e.V.
- Hauptgeschäftsstelle -
Tel.: +49 821 74002-51
Fax: +49 821 74002-9951
www.schaeferhunde.de

ПРЕВОД :

Уважаеми г-н Динчев,

Нашата ДНК лаборатория се нуждае от около 2 мл.EDTA – калиева кръв, заедно с точно копие на родословието и писмено потвърждение за татуировката от ветеринаря, плюс пълното име и адрес на собственика на кучето.
Пробите трябва да бъдат добре опаковани и изпратени на следния адрес :

Generatio
Bahnhofstr.53
69115 Heidelberg
GERMANY

(това е лабораторията, с която работи SV в Германия) – вметката e наша!

Когато получим кръвните проби, ние ще изпратим фактурата директно на собственика. Цената е 57 евро за куче.
За допълнителни въпроси, моля, не се притеснявайте да ни се обадите.

Искрено ваша
Claudia Arpaci

КОМЕНТАР : В близките дни ще бъдат определени клиниките, в които ще могат да се взимат пробите за ДНК анализ, както и подготвен унифициран образец на бележка за потвърждението на татуировъчния номер от лекаря, подготвящ пробата.

"
източник:ОНОК-http://bsv.bg/?Action=61&RecordID=84