Автор Тема: Унгарска визла  (Прочетена 19546 пъти)

Иван Панайотов - vano

• BGDOGFORUM
  • Потребител
  • Публикации: 3697
    • www.bgdogs.net
Унгарска визла
« -: 07.02.2010 11:58:22 »

Съществуват два породни типа унгарска визла: късокосмест и острокосмест. Късокосместата визла е по-старата разновидност от двете. Нейни предци са старият унгарски птичар, турско полево куче и вероятно салуки. Първите екземпляри от породата, подобни на съвременната унгарска визла се появяват в началото на XVIII-ти век. Късокосместата визла е кръстосвана с други ловни породи, в това число и с немски птичари. породата е призната от МФК през 1938 г. Острокосместата унгарска визла се появява през 30-те години на XX-ти век. Смята се, че тази разновидност е получена посредством кръстосване на късокосместа визла с дратхаар. Към предците на тази разновидност може да причислим и ваймаранера, трансилванския птичар и други породи.
Междупородното кръстосване на двата типа визли е забранено.

Само две неща са безкрайни - Вселената и човешката глупост, като за първото не съм сигурен.
Алберт Айнщайн

Иван Панайотов - vano

• BGDOGFORUM
  • Потребител
    • www.bgdogs.net
Re:Унгарска визла
« Отговор #1 -: 07.02.2010 11:59:29 »
Късокосместа визла

Само две неща са безкрайни - Вселената и човешката глупост, като за първото не съм сигурен.
Алберт Айнщайн

Иван Панайотов - vano

• BGDOGFORUM
  • Потребител
    • www.bgdogs.net
« Отговор #2 -: 07.02.2010 12:00:19 »
Острокосместа визла

Алберт Айнщайн

Иван Панайотов - vano

• BGDOGFORUM
  • Потребител
    • www.bgdogs.net
« Отговор #3 -: 12.04.2010 15:43:14 »

Алберт Айнщайн

Иван Панайотов - vano

• BGDOGFORUM
  • Потребител
    • www.bgdogs.net
« Отговор #4 -: 12.04.2010 15:43:53 »

Алберт Айнщайн

Иван Панайотов - vano

• BGDOGFORUM
  • Потребител
    • www.bgdogs.net
« Отговор #5 -: 04.09.2010 09:23:54 »
Една бг визла - Sugar Demeter

Алберт Айнщайн

Иван Панайотов - vano

• BGDOGFORUM
  • Потребител
    • www.bgdogs.net
« Отговор #6 -: 12.09.2010 19:53:02 »

Алберт Айнщайн

Иван Панайотов - vano

• BGDOGFORUM
  • Потребител
    • www.bgdogs.net
« Отговор #7 -: 25.11.2010 11:14:55 »
Характерни особенисти на Визлата

Както всяка друга порода, така и визлата има определени характеристики, с които човек трябва да е запознат преди да се реши да отглежда куче от тази порода.
Тези животни  -  подвижни топки от енергия, се нуждаят от ежедневни тренировки и внимание. Визлите които не могат да изразходват енергията си, са много податливи на скука и чувство на неудовлетвореност, което от своя страна може да доведе до проблеми с характера или поведението. Освен това визлите които се отглеждат на двора, далеч от хората и не могат да общуват с тях, са склонни да развият лоши навици, включително неспирен лай, копаене или дори самонараняване. За предпочитане е визлата да се гледа в къщи, като част от семейството. Тя не създава особени проблеми при гледане в домашни условия, поради не много големия си ръст, гладката и лесна за поддръжка козина, чистоплътността си, както и добрата си податливост на обучение и прекрасното си отношение с другите (хора или кучета). Но все пак някой визли трудно свикват с малки апартаменти, с ограничени за игра пространства. Най-доброто място за тяхно отглеждане е къща с двор или голям апартамент. Но не трябва да се забравя, че където и да се отглежда, визлата се нуждае от много движение, игра и възможност да удовлетворява ловния си инстинкт.
В заключение може да се каже, че визлата е превъзходен домашен любимец, предан и любящ компаньон, но трябва да сте готови да дадете на своя нов приятел цялото си внимание, което заслужава и от което се нуждае всеки ден.
Алберт Айнщайн

Иван Панайотов - vano

• BGDOGFORUM
  • Потребител
    • www.bgdogs.net
« Отговор #8 -: 30.04.2011 20:43:34 »
MELODIYA VETRA GRANT

Алберт Айнщайн