Автор Тема: Забраняват кучета в парковете от 9 до 18 часа  (Прочетена 1831 пъти)

Иван Панайотов - vano

  • BGDOGFORUM
  • Потребител
  • ***
  • Публикации: 3697
    • www.bgdogs.net
Забраняват кучета в парковете от 9 до 18 часа

11 февруари 2010 / News.dir.bg

Районните кметове да определят места за разходка на домашни любимци, разпореди кметът на София Йорданка Фандъкова.

Местата трябва да са съобразени с изискванията на Наредбата за придобиване, притежаване и отглеждане на домашни животни в Столичната община, съобщи БТА по информация от Столична община.

Забранено е разхождането на животни на територията на детски градини и училища, здравни заведения, както и на детски площадки. Забранено е разхождането на домашни любимци в градските паркове и градини за времето от 9.00 до 18.00 часа. Тази забрана не се отнася за местата, специално определени за целта със заповед от кмета на района.

Информацията за предложените места за разходка на домашните любимци ще бъде предложена за обсъждане от гражданите, във всяка районна администрация за период от 14 дни, след което ще се издаде заповед от кмета на съответния район, за утвърждаване на алеите за разходка.
Всички граждани могат да дадат своите предложения в указания от районната администрация срок.

След утвърждаването на алеите за разходки, ще започнат регулярни проверки, при които ще се изискват паспорта на домашния любимец за проверка на регистрацията му и документ за платена годишна такса в размер на 24 лева. Натрупаните средства ще  бъдат използвани, за да се създадат специални алеи за разходка, регистър на домашните любимци и други.

По неофициални данни в София има около 200 000 домашни кучета, а  хората, които са регистрирали домашния си любимец, са много малко.
Само две неща са безкрайни - Вселената и човешката глупост, като за първото не съм сигурен.
Алберт Айнщайн