Автор Тема: Община Добрич забранява кучешките борби с наредба  (Прочетена 2282 пъти)

Иван Панайотов - vano

 • BGDOGFORUM
 • Потребител
 • ***
 • Публикации: 3697
  • www.bgdogs.net
Източник: www.monitor.bg

Община Добрич забранява кучешките борби с наредба. Във връзка с това публикуваме мнения от интернет форумите. Редакцията не се ангажира с изказаните коментари. Използвани са форумите на dog.bg., city4people и dariknews.bg.

Anonymous:

В САЩ не е просто незаконна тази гнус ­ това е федерално престъпление .Лоша работа.

? ? ?

Когато бях на 15 години, живеех сам с брат си в БГ, в малкото ни градче имахме женски PITBULL на име Matilda. Питбулът беше боен естествено, водехме го по битки в нашето градче тъй като там е мания това, всичко ставаше в клетка с 2 питбула и 2-ма човека, за тези, които не знаеха, имаше битки за скреч-тоест атака на даден питбул, когато забелязват, че някой изнемощява, спират ги 2-мата човека хващат питбулите и единият трябва да бъде пуснат със секунда по бързо от другия, за да тръгне пръв,това се казва скреча, ако питбулът не тръгне, автоматично губи, ако тръгне в рамките на една секунда, се чува много силен звук от биене на кокали в кокали, за да отвориш устата на питбула, се иска клин от дърво, които трябва да бъде вкаран в устата му, и тъй. Има още едно момче в булфа, което имаше питбул някога и моята Матилда се би с неговата ЧАРА, която в последствие победи в скреч.

Анонимен:

Последният път като присъствах на такъв бой, се наложи да застрелят едното куче, защото другото му откъсна част от челюстта, отделно му извади едното око. Мислиш ли, че е красиво ? Мен не ми харесва и бях там единствено, защото това ставаше до стадиона, а аз отивах да ритам.

Lazu:

Здравейте,случайно попаднах на този сайт и щом прочетох целия материалл се отвратих още повече.Имам куче френски булодог на 1 година и го обичам повече от всичко на света, размеквам се щом ме погледне с неговите големи черни очички, замаха с малката си опашчица и наклони ушичките си назад.Не разбирам как може човек да отгледа куче не знам колко години и после да го пусне за 20 минути и кучето да умре на ринга. Но ако не умре на ринга, а е загубило и е със счупено нещо, стопанинът му или го изгаря живо или го беси, или го оставя да умре от раните си.

Анонимен:

ei hore tova ne e prosto detska igra da davi6 ku4e s ku4e tova pak e jivo sa6testvo seedno sega vie da se piete i da vi razvasovat s no6 tova e sa6toto samo kato vi gledam klipovete se otvra6tavam kakvi horeste.Ami jenite i te vi podrajavat moje ku4eto da e pitbul no pak e jivo sa6testvo kak nevie sram da davite ku4e s ku4e.

Нед:

Bolni hora! Vmesto da rabotqt ili sportuvat se zanimavat s gluposti!! Ei tova e diagnoza 6izofrenici, psihopati, 6toto normalnite hora ne var6at takiva raboti, zna4i tiq sa izvan normalnite, nali?=Otka4alki!!!

Meisi:

Имаме спешна нужда от зоополицай.Да се приложи веднага и незабавно без право на обжалване най-тежкото наказание , за всички тези изроди, които избиват комплексите си като организират тези боеве и обучават невинните същества, които за жалост нямат никакви права да се бият до смърт.След това, което видях, се чувствам ужасно.

Debsi:

Ако не бях на 14 години,а бях голям мъж и имах пари, щях да събера група познати, да си осигуря някой спонсор ­ вет.клиника и т.н. и да направя както в другите страни-зоополиция ! Но в България според мен такова нещо не може да просперира, както в чужбина ! Нямаме възпитанието, смелостта и готовността.

Теди:

Не мога да разбера може ли да гледаш как кучето ти се бие така брутално с друго и най-вероятно умира, ти да не реагираш, а напротив да се кефиш.Тава е болестно състояние за мен, такива хора имат сериозно психични проблеми, и трябва да ги избият на някъде. Комплексари колкото искаш...

Но не мисля, че за това трябва да страдат животинките.

Простотията заема много високо стъпала с нашата любима България.А решение на този проблем не мисля, че ще се намери, на всеки му се иска да убие тея гадове, но кел файда те не са един или двама, множат се, което може само да ни притеснява.

Mmm:

А когато такива кучета наранят хора, собствениците им трябва да платят обезщетение за лошо стопанисване. Само така няма да чуваме за инциденти.

Сашо:

Лош стопанин ­ лошо куче.
Само две неща са безкрайни - Вселената и човешката глупост, като за първото не съм сигурен.
Алберт Айнщайн

Иван Панайотов - vano

 • BGDOGFORUM
 • Потребител
 • ***
 • Публикации: 3697
  • www.bgdogs.net
Аз пък си мислех че кучешките борби са забранение от закона, ама явно ще трябва и допълнителна раедба.
Само две неща са безкрайни - Вселената и човешката глупост, като за първото не съм сигурен.
Алберт Айнщайн