Цитат на: Иван Панайотов - vano в 15.11.2010 22:36:38До колкото знам купирането е забранено, но просто има някакъв перид в който да се коригират породните стандарти. Мисля че след определен период на изложби няма да се допускат кучета с купирани уши и опашки, родени след определена дата. Но не съм сигурен дали за 2010 или 2011 ставаше дума. Отделно в много страни, между които и България, е забранено купирането на уши и опашки, освен по медицинско предписание, но като всичко останало и това не се спазва. Просто в България няма механизъм, с който да се контролират законите.В нито една държава няма абсолютно ефикасен механизъм за контролиране лумпенизираната част на населението.
До колкото знам купирането е забранено, но просто има някакъв перид в който да се коригират породните стандарти. Мисля че след определен период на изложби няма да се допускат кучета с купирани уши и опашки, родени след определена дата. Но не съм сигурен дали за 2010 или 2011 ставаше дума. Отделно в много страни, между които и България, е забранено купирането на уши и опашки, освен по медицинско предписание, но като всичко останало и това не се спазва. Просто в България няма механизъм, с който да се контролират законите.
Цитат на: Николай Атанасов - cynology в 15.11.2010 22:38:29Цитат на: Иван Панайотов - vano в 15.11.2010 22:36:38До колкото знам купирането е забранено, но просто има някакъв перид в който да се коригират породните стандарти. Мисля че след определен период на изложби няма да се допускат кучета с купирани уши и опашки, родени след определена дата. Но не съм сигурен дали за 2010 или 2011 ставаше дума. Отделно в много страни, между които и България, е забранено купирането на уши и опашки, освен по медицинско предписание, но като всичко останало и това не се спазва. Просто в България няма механизъм, с който да се контролират законите.В нито една държава няма абсолютно ефикасен механизъм за контролиране лумпенизираната част на населението. Абсолютно.Винаги ще се намират хора,където няма да търпят азиата си или кангала с уши.
Там, където ги използват по предназначение има известен резон ушите да се режат. Но да не си овчар, да не ползваш кучето си като пазач срещу вълци и да му режеш ушите или опашката е меко казано глупост.
А позволено ли е по закон оформянето на ушите,както правят при боксера,пита,дого аржентиното,немския дог...
Цитат на: Николай Атанасов - cynology в 15.11.2010 22:50:21Там, където ги използват по предназначение има известен резон ушите да се режат. Но да не си овчар, да не ползваш кучето си като пазач срещу вълци и да му режеш ушите или опашката е меко казано глупост.Да ,чула съм, че причината е именно борбата с вълци. Но познавам хора, купили си от развъдник кутре с отрязани уши и опашка...
...Развъдчици - под въпрос!
Цитат на: Николай Атанасов - cynology в 15.11.2010 23:03:17...Развъдчици - под въпрос!Развъдчици - под въпрос, ама с връзчици!
Цитат на: Светла Иванова в 15.11.2010 23:07:44Цитат на: Николай Атанасов - cynology в 15.11.2010 23:03:17...Развъдчици - под въпрос!Развъдчици - под въпрос, ама с връзчици!Не толкова с връзки. Просто има прекалено много наивници и тарикатите се възползват от това.Аз имам един любим израз: "Докато има наивници, ще има и мошеници!"
Цитат на: Николай Атанасов - cynology в 15.11.2010 23:09:57Цитат на: Светла Иванова в 15.11.2010 23:07:44Цитат на: Николай Атанасов - cynology в 15.11.2010 23:03:17...Развъдчици - под въпрос!Развъдчици - под въпрос, ама с връзчици!Не толкова с връзки. Просто има прекалено много наивници и тарикатите се възползват от това.Аз имам един любим израз: "Докато има наивници, ще има и мошеници!"Е, за това сме си говорили, но щом стана дума, пак ще попитам: Как да не повярваш на председателя на МКК за БОК "Мирослав Арсенов" - София?
Ами много просто.Мисля, че на Рене Декарт бяха думите "Подлагай всичко на съмнение".