Автор Тема: Анатомия и физиология на кучето  (Прочетена 50102 пъти)

Николай Атанасов - cynology

• BGDOGFORUM
  • Потребител
  • Публикации: 2509
  • I want to know
    • Center of Experimental Cynology
Re:Анатомия и физиология на кучето
« Отговор #30 -: 16.11.2010 07:36:47 »

Ами много просто.
Мисля, че на Рене Декарт бяха думите "Подлагай всичко на съмнение".

Няма вечни факти, както няма и абсолютни истини. :)
Фридрих Ницше

Да-а, снощи четох много интересен материал за морала и морализацията, пречупени през погледа на Ницше и Маркс.
Преди няколко дни си купих интересна книга - "Моят Бог и моите демони"
The More I See Of Men, The More I Admire Dogs !

Иван Панайотов - vano

• BGDOGFORUM
  • Потребител
  • Публикации: 3697
    • www.bgdogs.net
« Отговор #31 -: 16.11.2010 09:35:44 »
В България има много малко развъдчици, които са развъдчици, а не производители. На пръстите на ръцете се броят развъдчиците, които разбират от селекция, генетика, развъждане, които плануват връзките и анализаират резултатите. Хора които милеят за кученцата произведени от тях дори след като ги дадат на новите си собственици, хора, които се интересуват от развитието на кученцата.

За съжаление много от нашите "развъдчици" се опитват да печелят от кученцата. Най-лесно ще познаете търговците по това, че продават кученцата си ненавършили дори и 45 дни. За мен всеки, който продаде кученце под 75-90 дена е просто търговец. Аз не приемам оправдания от рода трудно е да ги гледа финансово и затова ги дава малки - ако нямаш пари да изгледаш 7-10 кученца до 3 месечна възраст по-добре не се захващай с развъждане.

Да не говорим, че при хората, занимаващи се с бг породите нещата са още по-зле.

Относно темата, аз също съм на мнение, че щом природата е създала кучето с уши и опашка, значи те имат своето значение. Мога да приема донякъде купирането на опашките при ловните породи, защото при постонното мятане на ляво надясно, често се нараняват. Спорен е въпроса за овчарските кучета, поне в днешно време, защото много малко от тях влизат в схватка с хищник и много повече в схватка със себеподобни. А относно купирането за красота, това не мога да го приема под никаква форма, колкото и някой да се опитва да ме убеждава. Няма как да ме убедят, че добермана с уши и опашка или ротвайлер с опашка, не може да си върши задълженията на служебно куче. Да не говорим за разните там декоративни кученца.
Само две неща са безкрайни - Вселената и човешката глупост, като за първото не съм сигурен.
Алберт Айнщайн

Светла Иванова

• BGDOGFORUM
  • Потребител
  • Публикации: 1648
  • Обичам ви, Прекрасни Животни!
« Отговор #32 -: 16.11.2010 10:33:57 »
В България има много малко развъдчици, които са развъдчици, а не производители. На пръстите на ръцете се броят развъдчиците, които разбират от селекция, генетика, развъждане, които плануват връзките и анализаират резултатите. Хора които милеят за кученцата произведени от тях дори след като ги дадат на новите си собственици, хора, които се интересуват от развитието на кученцата.

За съжаление много от нашите "развъдчици" се опитват да печелят от кученцата. Най-лесно ще познаете търговците по това, че продават кученцата си ненавършили дори и 45 дни. За мен всеки, който продаде кученце под 75-90 дена е просто търговец. Аз не приемам оправдания от рода трудно е да ги гледа финансово и затова ги дава малки - ако нямаш пари да изгледаш 7-10 кученца до 3 месечна възраст по-добре не се захващай с развъждане.

Да не говорим, че при хората, занимаващи се с бг породите нещата са още по-зле.

Относно темата, аз също съм на мнение, че щом природата е създала кучето с уши и опашка, значи те имат своето значение. Мога да приема донякъде купирането на опашките при ловните породи, защото при постонното мятане на ляво надясно, често се нараняват. Спорен е въпроса за овчарските кучета, поне в днешно време, защото много малко от тях влизат в схватка с хищник и много повече в схватка със себеподобни. А относно купирането за красота, това не мога да го приема под никаква форма, колкото и някой да се опитва да ме убеждава. Няма как да ме убедят, че добермана с уши и опашка или ротвайлер с опашка, не може да си върши задълженията на служебно куче. Да не говорим за разните там декоративни кученца.

Защо някой не отреже собствените си уши за красота?! >:( :o
Съгласна съм с написаното без каквито и да е резерви.
„ХОРАТА ОЩЕ НЕ СА РАЗБРАЛИ КАКВО ЧУДО ПРЕДСТАВЛЯВАТ КУЧЕТАТА”
                                                                                       Джек Лондон

• BGDOGFORUM
  • Потребител
  • I want to know
« Отговор #33 -: 16.11.2010 10:43:50 »

Защо някой не отреже собствените си уши за красота?! >:( :o

Абе то добре, ама защо не го направи направо от шията.

П. Петков - tigar6

• BGDOGFORUM
  • Потребител
  • Публикации: 1288
« Отговор #34 -: 16.11.2010 11:26:24 »
Има ли някакво съотношение/в %/ на предаване на гените от майката и бащата на дадено куче?
Тигъра си пази кожата,а човек името.

С ЛОШ ЧОВЕК МОЖЕ ДА СЕ РАЗБЕРЕШ... С ПРОСТ - НИКОГА

• BGDOGFORUM
  • Потребител
  • I want to know
« Отговор #35 -: 16.11.2010 11:39:45 »
Има ли някакво съотношение/в %/ на предаване на гените от майката и бащата на дадено куче?

50% от наследствения материал се предава от бащата и 50% процента - от майката.         

Светла Иванова

• BGDOGFORUM
  • Потребител
« Отговор #36 -: 28.11.2010 19:50:33 »
Ноктите на петото пръстче на задните крайници на моето куче бяха доста пораснали и днес ги изрязах. Обикновено, извършвайки тази процедура, внимавам много,  но днес явно съм резнала по-дълбоко и изтече доста кръв.  Много съм притиснена, защото очевидно съм засегнала живеца, а съм чула, че това е доста опасно.

При положение, че кървенето спря, моля да ми отговорите, има ли някаква опасност за кучето и налага ли се утре да се обърна към ветеринарен лекар?
                                                                                       Джек Лондон

• BGDOGFORUM
  • Потребител
  • I want to know
« Отговор #37 -: 28.11.2010 19:52:25 »
Ноктите на петото пръстче на задните крайници на моето куче бяха доста пораснали и днес ги изрязах. Обикновено, извършвайки тази процедура, внимавам много,  но днес явно съм резнала по-дълбоко и изтече доста кръв.  Много съм притиснена, защото очевидно съм засегнала живеца, а съм чула, че това е доста опасно.

При положение, че кървенето спря, моля да ми отговорите, има ли някаква опасност за кучето и налага ли се утре да се обърна към ветеринарен лекар?

Зависи колко от живеца е засегнат, затова не е зле да бъде погледнато от ветеринарен лекар. След като кървене няма, мисля, че няма опасност, но не съм ветеринар.

Светла Иванова

• BGDOGFORUM
  • Потребител
« Отговор #38 -: 28.11.2010 19:57:46 »

Зависи колко от живеца е засегнат, затова не е зле да бъде погледнато от ветеринарен лекар. След като кървене няма, мисля, че няма опасност, но не съм ветеринар.

Благодаря, ще го заведа на лекар, пък и аз ще бъда по-спокойна.
                                                                                       Джек Лондон

Светла Иванова

• BGDOGFORUM
  • Потребител
« Отговор #39 -: 29.11.2010 10:09:26 »

Обадих се на ветеринарния лекар, оказа се, че още вчера съм направила необходимото и няма страшно.

Благодаря на г-н Атанасов, който единствен ми писа.

Мислех, че участниците в този форум коментират кучетата, хубавото и лошото, свързано с тях, помагат си при решаване на проблемите.  Но освен това, очевидно в този форум се решават и междуличностни отношения,...за съжаление!
                                                                                       Джек Лондон

• BGDOGFORUM
  • Потребител
  • I want to know
« Отговор #40 -: 29.11.2010 10:42:49 »

Обадих се на ветеринарния лекар, оказа се, че още вчера съм направила необходимото и няма страшно.

Благодаря на г-н Атанасов, който единствен ми писа.

Мислех, че участниците в този форум коментират кучетата, хубавото и лошото, свързано с тях, помагат си при решаване на проблемите.  Но освен това, очевидно в този форум се решават и междуличностни отношения,...за съжаление!

Светла, проблемът при някой хора е, че нивото е прекалено ниско, за да демонстрират нещо друго, освен собствената си низост и примитивизъм.

Едно от нещата, които искрено презирам, това е невежеството на хората и по-скоро – нежеланието им да са формират като нещо повече от това, което са в момента..

Именно тази ми неприязън към примитивизма и плебейщината на разни пародии на човешкия род ме кара понякога да падам на нивото им. Но има една мисъл: „Орелът може да лети по-ниско и от петела. Но петелът никога не може да се издигне колкото орела”. Така че на някои хора нивото им винаги ще е на бунището.

Светла Иванова

• BGDOGFORUM
  • Потребител
« Отговор #41 -: 29.11.2010 15:22:23 »
Ако бях поетеса, тези стихове щях да напиша  аз, но не съм.

Авторът е Павел Матев

Къде са българските думи?
Нима народът онемя?
Или съвременно безумие
заля античната земя?
Нима пророците измряха,
незащитили свойта чест;
и нови седем смъртни гряха
с духа ни ще търгуват днес?
                                                                                       Джек Лондон

• BGDOGFORUM
  • Потребител
  • I want to know
« Отговор #42 -: 29.11.2010 19:04:22 »

Авторът е Павел Матев

Нима народът онемя?
Или съвременно безумие
заля античната земя?
Нима пророците измряха,
незащитили свойта чест;

Светла, не четеш ли коментарите на някои от "активните специалисти".

За тях този и подобни раздели са глупави, щом подиграват с думите да напишем пак някой стих или да качим някоя птичка.

Този тип човечета нямат дух за това, което се пише в някои от темите.

Светла Иванова

• BGDOGFORUM
  • Потребител
« Отговор #43 -: 29.11.2010 20:01:22 »

Авторът е Павел Матев

Нима народът онемя?
Или съвременно безумие
заля античната земя?
Нима пророците измряха,
незащитили свойта чест;

Светла, не четеш ли коментарите на някои от "активните специалисти".

За тях този и подобни раздели са глупави, щом подиграват с думите да напишем пак някой стих или да качим някоя птичка.

Този тип човечета нямат дух за това, което се пише в някои от темите.

Ами, не!!! Подминавам това, което не ми харесва. И разбира се, не държа и аз да бъда харесвана.

Но дълбоко се прекланям пред онези, които са докоснати от Божията искра.
                                                                                       Джек Лондон

Красимир Канев

• BGDOGFORUM
  • Потребител
  • Публикации: 120
« Отговор #44 -: 29.11.2010 21:04:55 »
 Светле защо режеш ноктите на кучетата ? Питам съвсем искренно понеже останах озадачен, това от естетическа гледна точка ли е или от здравословна.