замислям се ,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,, шок ,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,ама не!толкова топли отношения, че още малко , .......................... , ще влезе в коридора да спи !
Цитат на: А. Коджабашев - ablai в 29.12.2010 21:46:56замислям се ,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,, шок ,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,ама не!толкова топли отношения, че още малко , .......................... , ще влезе в коридора да спи !Аз не казвам, че е шок, а че е състояние подобно на това, което се наблюдава в някои случаи, когато кучето изпадне в шок. Това са неконтролирани и нерегулируеми действия и кучето няма никаква вина за това си поведение.
Цитат на: Николай Атанасов - cynology в 29.12.2010 22:13:20Цитат на: А. Коджабашев - ablai в 29.12.2010 21:46:56замислям се ,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,, шок ,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,ама не!толкова топли отношения, че още малко , .......................... , ще влезе в коридора да спи !Аз не казвам, че е шок, а че е състояние подобно на това, което се наблюдава в някои случаи, когато кучето изпадне в шок. Това са неконтролирани и нерегулируеми действия и кучето няма никаква вина за това си поведение.То и при човека може да се получи.Сега, като чета, си мисля.Понякога, вечер, влизам при кучетата ми в къщичката им, ей така от любопитство, да видя какво правят.Дали е възможно в съня си да се нахвърлят върху мен. Досега с нищо, абсолютно с нищо, каквото и да се е случвало, нищо не е подсказвало за такава опасност.
Цитат на: Светла Иванова в 29.12.2010 22:23:58Цитат на: Николай Атанасов - cynology в 29.12.2010 22:13:20Цитат на: А. Коджабашев - ablai в 29.12.2010 21:46:56замислям се ,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,, шок ,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,ама не!толкова топли отношения, че още малко , .......................... , ще влезе в коридора да спи !Аз не казвам, че е шок, а че е състояние подобно на това, което се наблюдава в някои случаи, когато кучето изпадне в шок. Това са неконтролирани и нерегулируеми действия и кучето няма никаква вина за това си поведение.То и при човека може да се получи.Сега, като чета, си мисля.Понякога, вечер, влизам при кучетата ми в къщичката им, ей така от любопитство, да видя какво правят.Дали е възможно в съня си да се нахвърлят върху мен. Досега с нищо, абсолютно с нищо, каквото и да се е случвало, нищо не е подсказвало за такава опасност.А кучетата не ви ли усещат предварително. До сега не ми се е случвало да сваря мое дворно куче да е заспало. Виж за тези в апартаментите е нормално да си хъркат и въобще да не реагират.
Сигурно е изключително важно за изложби и за....не мога да се сетя какво друго, кучето да е с размери, отговарящи на стандарта и изобщо перфектен ВЪНШЕН вид.Но да попитам аз, неграмотната, ако кучето е здраво и си върши работата, ако е верен пиятел на стопанина си, какво значение има другото?Ако съпругата, приятелката, дъщерята не е с размери 90 – 60 – 90 и ръст 1.70 и нещо,а съпругът, приятелят, синът не приличат на Арнолд Шварценегер или Брат Пит, напр., това прави ли ги по-малко обичани и ценни като хора?Задавам въпроса си, защото много често се дискутира: на това куче извивката била такава, ушите не били поставени на точното място, опашката пък...и т.н.Толкова ли е важно това, освен за ИЗЛОЖБИ?Питам сериозно!
Светле за жената, каквато такава някак все се преглъща. За дъщерята, не подлежи на коментар. Ама за приятелката, е там, точно формите са важни!
Ааааа не всяка приятелка става съпруга А иначе Светле перфектността не е само за изложби........а някои "дреболии" подсказват доста ВАЖНИ неща. Мисля,че Николай също имаше това в предвид и го каза с по-добрите и точни думи.
Не знам защо някои хора остават с впечатление, че екстериора е само за изложби - екстериора е едно от 3-те основни неща, които определят породноста на дадено куче.