Автор Тема: Изхвърлиха незрящ мъж и кучето му от тролейбус  (Прочетена 1778 пъти)

Иван Панайотов - vano

  • BGDOGFORUM
  • Потребител
  • ***
  • Публикации: 3697
    • www.bgdogs.net
Изхвърлиха незрящ мъж и кучето му от тролейбус


Кондуктор и шофьор брутално изхвърлиха сляп мъж и кучето му водач от тролей в Плевен.
Инцидентът стана само седмица, след като кметът на града Найден Зеленогорски подари обучения лабрадор на слепия мъж Венцислав Иванов, съобщи Агенция Стандарт Нюз.
За кучето общината е платила 12 000 лева.

В тролей №4 в кв. "Сторгозия" кондукторът видял кучето Жара, което е със специална каишка и емблема на БЧК. Веднага сигнализирал на шофьора, който спрял тролейбуса. Двамата не обърнали никакво внимание на обясненията на Венцислав Иванов, че по закон той и кучето имат право на достъп до всякакви превозни средства и обществени сгради. Не помогнали протестите и на възмутените пътници.

Лабрадорът водач е на 2 г. и е обучаван във фондация "Очи на четири лапи" в София. Незрящият мъж бил избран от неправителствената организация, защото било установено сходство в характерите между него и животното.

Венцислав Иванов сподели, че свалянето му от тролея не е единствен случай на такова брутално отношение към него. Забележки му били правени дори на влизане в кметството.

За разлика от домашните любимци, Жара разбира, че е "на работа", когато е с твърд повод. Тогава тя не си позволява да играе с други кучета, а околните не трябва да я галят и разсейват.
Само две неща са безкрайни - Вселената и човешката глупост, като за първото не съм сигурен.
Алберт Айнщайн