Автор Тема: Взаимоотношенията между потребителите  (Прочетена 37099 пъти)

А. Коджабашев - ablai

• BGDOGFORUM
  • Потребител
  • Публикации: 495
  • никога не пести сили за връщане
Re:Взаимоотношенията между потребителите
« Отговор #135 -: 23.02.2012 09:20:57 »
темата ,е много интересна !
не ми е приятно ,да противореча на хора които уважавам ,но според мен това е в реда на нормалната комуникация ,когато се спазва добрия тон!

някъде в древните писания ,беше обяснен смисъла на еврейския пентаграм .нещо свързано с градове в които престъпник може да се спаси от наказание! още древните са били наясно  че хората сме различни за добро или лошо.търпимоста ,стремежа към доброта и хармония са имали велик смисъл . също като непримирението , желание за развитие ,      и всичко това в симбиоза ,в морала на обществото създало древните свитъци!
         така е всяка жаба да си знае гьола !
  различни неща са да гледаш животно  , от любов , за храна ,за удоволствие, при нужда от пазач !   но влизайки в къщата на стопанина ,  би трябвало да се съобразяваме с неговия мироглед ! ако ли не ......
  колко ли може да се каже за кучетата гледани от обич ?
        спомням си ,,козият рог,, и по точно откъсът с козлето
 като чели сме забравили на кое дърво растат пържолите ,което в същност (ако има търпимост)обяснява неразбирането.на една везна слагам тяло и духовност - уталитарни нужди. ако някой не може да ме разбере бих го посъветвал да започне да гледа животни за клане - как да не им се радваш на малките животинки .границата между човек и животно се скъсява ,не е като в супермаркета.и тогава когато дойде ред за клане ....................пак се намесват чувства ............. не е толкова лесно като в месарския магазин
    бих желал да не се скривате някъде във времето и да отговорите !

Светла Иванова

• BGDOGFORUM
  • Потребител
  • Публикации: 1648
  • Обичам ви, Прекрасни Животни!
« Отговор #136 -: 23.02.2012 11:40:30 »
Аз те разбирам отлично и до голяма степен съм съгласна с теб. Но не напълно!

Някъде във форума писах, че и Господ чака Страшния съд, за да отсъди. И че ние нямаме моралното право да категоризираме хората.

Форумът ми даде много в познанията ми за Негово Величество Кучето!

Но нали: "За величието на една нация и моралния й прогрес може да се съди по отношението й към животните".

Така, че аз по никакъв начин не мога да приема афиширането на ниски страсти и девиантно поведение с преклонението им към организирените кучешки боеве!

Животното убива, за да се нахрани или за да не бъде самото то убито!

Тогава къде в еволюционната стълбица да поставя "човекът", който убива за удоволствие?...
„ХОРАТА ОЩЕ НЕ СА РАЗБРАЛИ КАКВО ЧУДО ПРЕДСТАВЛЯВАТ КУЧЕТАТА”
                                                                                       Джек Лондон

Николай Атанасов - cynology

• BGDOGFORUM
  • Потребител
  • Публикации: 2509
  • I want to know
    • Center of Experimental Cynology
« Отговор #137 -: 23.02.2012 11:51:46 »
Тогава къде в еволюционната стълбица да поставя "човекът", който убива за удоволствие?...

На дъното !!!

Думите по-долу снощи ги писах на едно друго място във връзка с подобни разсъждения и мисли:

"Това, че човек притежава втора сигнална система (липсваща при животните) го е направило да е коварен, подъл, жесток - въобще, порочен във всяко отношение. И тук винаги се сещам за думите на Ницше: "Да бяхте поне като животните! Но не! Животните имат невинност".

Фактът, че всички живи същества (с изключение на човека) действат инстинктивно и вършат неща, които са само в полза за просъществуване на вида им е достатъчен да си направя извода, че реално с човек Еволюцията не е достигнала своя връх, а напротив - достигнала е нивото си на деградация."
The More I See Of Men, The More I Admire Dogs !

А. Коджабашев - ablai

• BGDOGFORUM
  • Потребител
« Отговор #138 -: 23.02.2012 16:10:22 »
колко много сте прави , ....................................
интересното , любопитното и необяснимото е че пропадайки в нищото  , се любуваме на плодовете , неделима част от дъретата в гората .
многообразието ..................
не е лицемерно да не харесваме всичко но в гората плодове всякакви

Светла Иванова

• BGDOGFORUM
  • Потребител
  • Публикации: 1648
  • Обичам ви, Прекрасни Животни!
« Отговор #139 -: 25.02.2012 08:42:10 »
 Това отнася ли се за нас?! :)

Трите маймуни
    Три маймуни в кокосовата гора
    Разговаряха мъдро за това-онова.
    Каза единият: Братя, наскоро дочух
    Един неверен, ужасен, предателски слух.
    Човекът бил произлязъл от нашата раса -  
    Каква подигравка с маймунската маса!
    Маймуната нивга не бие свойта жена,
    не проваля живота й, няма вина.
    И друго няма да видите никога вий -  
    Пияната маймуна децата си да бий.
    Размахваща нож, пистолет или сопа,
    За да отнеме на друга маймуна живота...”
    “Да, човекът е произлязъл,” извикаха двете маймуни тогаз.
    “Но, братко, той не е произлязъл от нас!”

Авторът на стихотворението е неизвестен. А самото стихотворение копирах от "НАПРАВЕНО, ЗА ДА УСТОИ", от ДУАЙТ К. НЕЛСЪН
„ХОРАТА ОЩЕ НЕ СА РАЗБРАЛИ КАКВО ЧУДО ПРЕДСТАВЛЯВАТ КУЧЕТАТА”
                                                                                       Джек Лондон

А. Коджабашев - ablai

• BGDOGFORUM
  • Потребител