Автор Тема: Специализирана изложба на породата голдън ретривър  (Прочетена 2138 пъти)

Иван Панайотов - vano

  • BGDOGFORUM
  • Потребител
  • ***
  • Публикации: 3697
    • www.bgdogs.net
На 18-19.06.2011 година, събота и неделя, БЪЛГАРСКИ ГОЛДЪН РЕТРИВЪР КЛУБ организира в гр. Стара Загора своята традиционна ежегодна специализирана изложба на породата Голдън Ретривър с ранг САС. Тази година отново ще имаме не един, а двама съдии – г-н и г-жа Джордж и Лин Хенеси (George & Lynne Hennessy) от Великобритания!!!

Сем. Хенеси са добре познати в средите на любителите на породата както в Европа, така и в останалата част на света. Собственици са на небезизвестния във Великобритания, а и извън нея, английски развъдник за голдъни – RITZILYN. Сем. Хенеси са дългогодишни съдии от най-високата категория А1 на Английския Голдън Ретривър Клуб, и са съдили на изложби от всякакъв ранг. На завършилия току що Crufts две техни кучета заеха призовото трето място в своите класове!

На 18-19.06.2011 сем. Хенеси ще съдят за пръв път в България.

Освен изложбата ще бъде проведен и семинар за всички желаещи. Поради тази причина, програмата ще бъде обявена допълнително след съгласуване със съдиите. Най-вероятно изложбата ще е на 18-ти (събота), а семинарът на 19-ти (неделя), часовете ще съобщим по-късно.

Също така, за втора поредна година БГРК ще присъди специална награда в памет на г-жа Ивет Манингс (Yvette Mannings) за най-добра презентация на куче в ринга (хендлинг+груминг). Г-жа Манингс беше съдия на специализираната изложба на БГРК за 2008г. и остави отлични впечатления, но за наше огромно съжаление не можа да пребори коварната си болест и си отиде през 2009г.

Таксата за участие е 40 лева за първо куче и 30 лева за всяко следващо (за членове на БГРК таксите са съответно 30 и 25 лева), като всяко 5-то куче на един и същи собственик участва безплатно. Таксата може да бъде платена на секретаря на клуба Маруся Ковачева, или на място в деня на изложбата.

Заявки за участие можете да подавате на следния e-mail:
[email protected]

Телефони за информация:
+359 89 700 90 70 (Красен Хаджиев)
+359 87 853 23 49 (Маруся Ковачева)

Формулярът за заявка може да бъде свален от уебсайта на БГРК (www.bulgoldens.com). Заявките трябва да бъдат получени не по-късно от 13.06.2011 година, за да има време за отпечатване на каталога. Кучета, записани в деня на изложбата могат да се явят само за получаване на експертна оценка и не участват в официалното класиране.

Класовете за участие са следните:
1. Бебе – 3-6 месеца
2. Подрастващи - 6-9 месеца
3. Млади - 9-18 месеца
4. Междинен - 15-24 месеца
5. Открит - над 15 месеца, без значение от спечелените титли и оценки
6. Работен - над 15 месеца, притежаващи работен сертификат
7. Шампиони - над 15 месеца, нужен е сертификат за национален или интер-шампион
8. Ветерани - над 8 годишна възраст

Ще се проведат и следните конкурси*:

1. За най-добра двойка – мъжко и женско куче на един собственик
2. За развъдна група – минимум 3 и максимум 5 кучета, без значение от пола, произведени от един човек (носещи едно и също име на развъдник), дори и да не са негова собственост
3. За група на потомците – мъжко или женско куче със минимум 3 и максимум 5 от неговите/нейните потомци (първо поколение – синове и дъщери)
4. Млад водач и куче (Junior Handling) – за деца между 8 и 13 години

*Всички кучета, които участват в конкурсите, трябва да бъдат записани за участие и в индивидуалното класиране.

Необходимо е при явяването преди началото на изложбата, да носите със себе си копие от родословието на кучето, ветеринарен паспорт с нанесени ваксинации и копие от работни/шампионски сертификати. При липса на работен или шампионски сертификат, кучетата записани в тези класове се записват в клас Открит. Кучета без родоловия мога да бъдат записани за получаване на експертна оценка.

БГРК сърдечно кани за участие в изложбата всички собственици на голдън ретривъри и техните любимци!
Само две неща са безкрайни - Вселената и човешката глупост, като за първото не съм сигурен.
Алберт Айнщайн