И че отнемането на живот е оправдано само и единствено ако това е жизнено необходимо!...
Но това вече е друга тема.
[/quote]
било е жизнено необходимо на на разкъсаното циганче !
някой има ли нещо против това че детето е било циганче?
[/quote]
------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Не съм запозната със случая, за който говориш.
И НИКОЙ, АБСОЛЮТНО НИКОЙ, не поставя човешкия живот на второ място.Това дори не трябва да се коментира.
ЧОВЕШКИЯТ ЖИВОТ НЯМА ЦЕНА!
Е, аз ще ти разкажа един случай, съвсем дребен и нищожен, а ти ако искаш можеш да ме упрекнеш.
Преди около две години някой беше изхвърлил наоколо разгонената си кучка. Тя заживя до нас. Много умно, пробивно и...нахално животно.
Винаги, когато развеждаме нашите кучетата, тя ни следва по петите и се увърта около мъжкия ми. Определено не ми е приятно, защото не знам каква болест може да му донесе. Но, преди няколко месеца престанах да я виждам. 2,3 дни не се появяваше и аз реших да я потърся. Открих я, доста тежко ранена и измършавяла. Е, занесох и храна и вода. До вечерта започна да се движи, а след няколко дни отново ни следваше.
Когато се разгони, събира кучетата и е доста неприятно. Тогава моите ги лишавам от разходка, за да нямат контакт с нея.
А тя вече два пъти ражда и сега отново е бременна.
Та имам няколко въпроса за вината:
Кучката ли е виновна, че се бори за живота си и следва инстинктите си или този, който я е изхвърлил. Защото тя очевидно е била нечий домашен любимец, свикнала е с хора и разбира като и се говори. А и няма начин изведнъж да се появи от нищото.
Или аз съм виновна, че я спасих от гладна и жадна смърт?
Или обществото като цяло, защото допуска такива неща да се случват...