Автор Тема: Да спасиш живот  (Прочетена 5418 пъти)

Иван Панайотов - vano

• BGDOGFORUM
  • Потребител
  • Публикации: 3697
    • www.bgdogs.net
Само две неща са безкрайни - Вселената и човешката глупост, като за първото не съм сигурен.
Алберт Айнщайн

Светла Иванова

• BGDOGFORUM
  • Потребител
  • Публикации: 1648
  • Обичам ви, Прекрасни Животни!
Re:Да спасиш живот
« Отговор #1 -: 21.06.2011 14:53:59 »
http://www.btv.bg/bg/shows/shouto-na-slavi/videos/video/1258506382-Da_spasish_jivot.html/

Тъгата на това място е голяма...
но...
Ако имаш достатъчно голямо сърце, има място за всички!

„ХОРАТА ОЩЕ НЕ СА РАЗБРАЛИ КАКВО ЧУДО ПРЕДСТАВЛЯВАТ КУЧЕТАТА”
                                                                                       Джек Лондон

А. Коджабашев - ablai

• BGDOGFORUM
  • Потребител
  • Публикации: 495
  • никога не пести сили за връщане
« Отговор #2 -: 21.06.2011 20:09:02 »
,,да спасиш ЖИВОТ,,?
убеден съм , че ПОНЯКОГА е НЕОБХОДИММО да го отнемеш!     колкото и гадно да звучи , това  е  природата на природата.

Димитър Балчев-БАЛКАН

• BGDOGFORUM
  • Потребител
  • Публикации: 730
« Отговор #3 -: 21.06.2011 21:48:56 »
.............всички ,които се стремят да отглеждат чистопородни кучета,са в голяма степен комплексари,ако всеки от нас отглеждаме по-две такива,няма да има толкова мн бездомни :(и защо ,Англичани,Холандци и Германци осиновяват безпородни кучета,защото не им пука как ще изглежда домашният им любимец  :-Xвъпрос на ценности и гражданско общество ???
,,САМО СЛАБИТЕ СЕ СТРЕМЯТ КЪМ ПОРЯДЪК . СИЛНИТЕ ВЛАДЕЯТ И ХАОСА ......... ,,

А. Коджабашев - ablai

• BGDOGFORUM
  • Потребител
« Отговор #4 -: 21.06.2011 22:49:24 »
ако говоря лично за себе си ,мога да попитам кое от кучетата ми е чистопородно .и не си ли ги гледам , само защото ми харесват?

А. Коджабашев - ablai

• BGDOGFORUM
  • Потребител
« Отговор #5 -: 21.06.2011 23:07:26 »
.............всички ,които се стремят да отглеждат чистопородни кучета,са в голяма степен комплексари,ако всеки от нас отглеждаме по-две такива,няма да има толкова мн бездомни :(и защо ,Англичани,Холандци и Германци осиновяват безпородни кучета,защото не им пука как ще изглежда домашният им любимец  :-Xвъпрос на ценности и гражданско общество ???
вярно , че само на сноба му пука , каква марка е дрехата му!
от друга страна всички искаме нещо по-добро!         ценности ,да ,ама ,,гражданско общество,, ............
,,да спасиш ЖИВОТ,,?
убеден съм , че ПОНЯКОГА е НЕОБХОДИММО да го отнемеш!     колкото и гадно да звучи , това  е  природата на природата.

А. Коджабашев - ablai

• BGDOGFORUM
  • Потребител
« Отговор #6 -: 21.06.2011 23:30:58 »
накратко ,
за мен , да се борим за правото на живот на бездомните градски кучета е като да защитаваме мото-хулиганите ,пияните шофьори ,агресивните луди и т.н.
всекиму заслуженото !
айде да се вдигнем на крак да защитаваме правото на свобода  на агресивните луди ,родени такива!
 то , малодушие , ама някои се оакват.
ми дайте да я караме на зелено ,щото и прасетата имат интелект по-голям от кучешкия.
не мога да си представя че детето ми ще бъде разкъсано от куче заради глупостта на някой политик ,че е уйдисал на хайванин активист
в китай приеха закон за многодетството ,викам си със закон да им забраним на кучетата :D :D :D :D :D :D :D :D

въх мър мале ,голям баир !

Светла Иванова

• BGDOGFORUM
  • Потребител
« Отговор #7 -: 22.06.2011 14:09:57 »
накратко ,
за мен , да се борим за правото на живот на бездомните градски кучета е като да защитаваме мото-хулиганите ,пияните шофьори ,агресивните луди и т.н.
всекиму заслуженото !
айде да се вдигнем на крак да защитаваме правото на свобода  на агресивните луди ,родени такива!
 .....

Мислиш ли, че сравнението ти е удачно?
Дали изобщо можем правим това сравнение?
Каква вина има бездомното куче, че е бездомно?
От друга страна, кой е виновен, че мото-хулиганите, са такива? Или че някои карат пияни?
Не съм изучавала в детайли психология и не мога да твърдя със сигурност, дали агресивността е по рождение или придобита. Ако е по рождение...трябвало е да мислят за това по навреме родителите. Но ако е придобита, кой е виновен за това?!?!
Според мен - обществото, т.е. пак ние, хората.
Мисля че всеки, който може, трябва да помогне за запазването на нечий живот.
И че отнемането на живот е оправдано само и единствено ако това е жизнено необходимо!...
Но това вече е друга тема.

Джек Лондон

А. Коджабашев - ablai

• BGDOGFORUM
  • Потребител
« Отговор #8 -: 22.06.2011 20:03:20 »
след като приемем , че има много истини, е глупаво да твърдя че съм прав .или може би правилно казано е за какво ( в какво ) съм прав!
хората ,от както свят светува сме едни и същи ( нищо ново под слънцето ,от поне 6000 г.).и каквото ни пречи го махаме ,по най-лесния начин.
на фона на тази криза ни липсва само бриджит бардо с нейните мечки .
аз съм за , ако се събират пари за бедните семейства        (знам че не всички сме еднакво интелигентни и работливи)
                                              за децата , гладни , болни.
       ама какво е това бездушие, малодушие , късогледство,дебелоочие
                        да си дадеш последното левче за бездомните псета дето могат и разкъсват децата ни.
знаете ли как се финансират кучкарските фондации , че и от хазната дърпат някои ,демек от нашите данъци
аз не съм съгласен да храня кучетата на България ,защото образно казано ,това левче може да нахрани ДЕТЕ(не да го разкъса)мога да храня моите 4-ри .
абе хора ,децата или кучетата са ви по мили?   
и понеже сме хуманисти ,отговора е .................
в щатите след n-период време , в кучкарника ако няма приемно семейство ги ЕВТАНАЗИРАТ,а тук ги пускат ,,обезпаразитени,,и с мингиши, обратно на улицата . Ето това вече е олигофрения! >:( >:( >:( >:( >:( >:( >:( >:( >:( >:( >:( >:( >:( >:( >:( >:( >:( >:( >:( >:( >:( >:( >:( >:( >:(

А. Коджабашев - ablai

• BGDOGFORUM
  • Потребител
« Отговор #9 -: 22.06.2011 20:10:28 »

[/quote]

И че отнемането на живот е оправдано само и единствено ако това е жизнено необходимо!...

[/quote]
било е жизнено необходимо на на разкъсаното циганче !
някой има ли нещо против това че детето е било циганче?

Светла Иванова

• BGDOGFORUM
  • Потребител
« Отговор #10 -: 22.06.2011 21:03:51 »

[/quote]
било е жизнено необходимо на на разкъсаното циганче !
някой има ли нещо против това че детето е било циганче?
[/quote]

------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Не съм запозната със случая, за който говориш.
И НИКОЙ, АБСОЛЮТНО НИКОЙ, не поставя човешкия живот на второ място.Това дори не трябва да се коментира.
ЧОВЕШКИЯТ ЖИВОТ НЯМА ЦЕНА!

Е, аз ще ти разкажа един случай, съвсем дребен и нищожен, а ти ако искаш можеш да ме упрекнеш.
Преди около две години някой беше изхвърлил наоколо разгонената си кучка. Тя заживя до нас. Много умно, пробивно и...нахално животно.
Винаги, когато развеждаме нашите кучетата, тя ни следва по петите и се увърта около мъжкия ми. Определено не ми е приятно, защото не знам каква болест може да му донесе. Но, преди няколко месеца престанах да я виждам.  2,3 дни не се появяваше и аз реших да я потърся. Открих я, доста тежко ранена и измършавяла. Е, занесох и храна и вода. До вечерта започна да се движи, а след няколко дни отново ни следваше.
Когато се разгони, събира кучетата и е доста неприятно. Тогава моите ги лишавам от разходка, за да нямат контакт с нея.
А тя вече два пъти ражда и сега отново е бременна.

Та имам няколко въпроса за вината:
Кучката ли е виновна, че се бори за живота си и следва инстинктите си или този, който я е изхвърлил. Защото тя очевидно е била нечий домашен любимец, свикнала е с хора и разбира като и се говори. А и няма начин изведнъж да се появи от нищото.

Или аз съм виновна, че я спасих от гладна и жадна смърт?

Или обществото като цяло, защото допуска такива неща да се случват...

Джек Лондон

А. Коджабашев - ablai

• BGDOGFORUM
  • Потребител
« Отговор #11 -: 22.06.2011 22:12:50 »
да сме милозливи , не е порок , но в някои ситуации е недостатък.това че ,,хора,, като нас , са виновни а животинката,  не е ,е повече от ясно!и какво от това .този факт променя ли необходимоста .................?
тези люде дето са си изхвърлили домашните любимци , трябва да се съдят не само за понесени финансови загуби от обществото  (евтаназията също струва пари) , а и за жестокост и съдизъм. в белите страни е така!
по добре е да спестим смърта на неродените . но защо трябва да търпим това положение ?не не ли по-удачно да бъдем твърди  днес ,за децата ни утре?