Автор Тема: Нови изисквания към собствениците на кучета  (Прочетена 1671 пъти)

Светла Иванова

  • BGDOGFORUM
  • Потребител
  • ***
  • Публикации: 1648
  • Обичам ви, Прекрасни Животни!

Нови изисквания към собствениците на кучета

Намордникът вече не е задължителен

Домашни любимци
Глоба от 500 до 1500 лева ще плащат собственици, чиито домашни любимци са включени в боеве, просия или са ги насъскали срещу хора. До 6 месеца хората, чиито домашни любимци са навършили над 4-месечна възраст, трябва да им поставят чип и да ги регистрират в данъчните служби. Промените са част от нова наредба приета от Столичния общински съвет, предаде БНР.

Председателят на комисията по околна среда Лорита Радева обясни, че кучетата с тегло над 10 кг. трябва да присъстват на обществените места на повод, неразтеглив, до метър и половина или с намордник.

Задължителният намордник отпадна след като ветеринарни лекари обясниха, че съществуват породи, на които не може да се поставя намордник. Това е невъзможно и когато любимецът е с влошено здравословно състояние и намордникът би създал риск за здравето му. 

Късият повод обаче, дълъг метър и половина, трябва да създаде изпълнение на изискването на закона кучето да бъде изцяло под контрола на своя собственик и да не застрашава живота, здравето, спокойствието, дори да не предизвика стрес, защото не е задължително един домашен любимец непременно да ви захапе, за да се почувствате зле. Собственикът трябва да гарантира спокойствието на останалите хора, обясни Радева.


 http://society.actualno.com/news_350520.html
„ХОРАТА ОЩЕ НЕ СА РАЗБРАЛИ КАКВО ЧУДО ПРЕДСТАВЛЯВАТ КУЧЕТАТА”
                                                                                       Джек Лондон