Автор Тема: ЗА ФОРУМА  (Прочетена 18852 пъти)

Светла Иванова

• BGDOGFORUM
  • Потребител
  • Публикации: 1648
  • Обичам ви, Прекрасни Животни!
ЗА ФОРУМА
« -: 21.09.2011 19:56:31 »

С цялото си сърце желая на форума просперитет и дълъг, дълъг живот!!!
„ХОРАТА ОЩЕ НЕ СА РАЗБРАЛИ КАКВО ЧУДО ПРЕДСТАВЛЯВАТ КУЧЕТАТА”
                                                                                       Джек Лондон

Светла Иванова

• BGDOGFORUM
  • Потребител
Re:ЗА ФОРУМА
« Отговор #1 -: 19.05.2012 16:52:23 »
Не е тайна, че харесвах този форум. Но дали не останах самичка, интересувайки се от него?! Съжалявам, ако е така.
А толкова ги обичам!
Дано форумът се съживи...
                                                                                       Джек Лондон

Пламен Йорданов - Grizzly

• Потребител
  • *
  • Публикации: 47
« Отговор #2 -: 24.07.2012 13:11:38 »
Taкa е май откакто Вано си смени вярата и мина от каракачаните..... :(

Иван Панайотов - vano

• BGDOGFORUM
  • Потребител
  • Публикации: 3697
    • www.bgdogs.net
« Отговор #3 -: 24.07.2012 13:21:25 »

Вано трудно си мени вярата. Когато го видиш в някоя от каракачанските организации тогава може да констатираш този факт. А че техните кучета по-ми харесват, никога не съм го крил :)

А за да се развива форума си зависи единствено от потребителите. Нито администраторите, нито собствениците могат да го развият, ако потребителите не пишат.
Само две неща са безкрайни - Вселената и човешката глупост, като за първото не съм сигурен.
Алберт Айнщайн

Иван Панайотов - vano

• BGDOGFORUM
  • Потребител
    • www.bgdogs.net
« Отговор #4 -: 24.07.2012 13:23:57 »

Вано трудно си мени вярата. Когато го видиш в някоя от каракачанските организации тогава може да констатираш този факт. А че техните кучета по-ми харесват, никога не съм го крил :)

А за да се развива форума си зависи единствено от потребителите. Нито администраторите, нито собствениците могат да го развият, ако потребителите не пишат.

Според мен проблема не е Вано, а липсата на дразнители, кавги и интриги. Когато се махнат те, се оказва че кучкарите няма какво да си кажат. Явно всичко им е ясно за кучетата и конологията и им става безинтересно :)

Само две неща са безкрайни - Вселената и човешката глупост, като за първото не съм сигурен.
Алберт Айнщайн

Светла Иванова

• BGDOGFORUM
  • Потребител
« Отговор #5 -: 24.07.2012 15:47:03 »

Според мен проблема не е Вано, а липсата на дразнители, кавги и интриги. Когато се махнат те, се оказва че кучкарите няма какво да си кажат. Явно всичко им е ясно за кучетата и конологията и им става безинтересно :)

През целия си живот съм избягвала кавги и интриги!
"Интригата е силата на слабия. Даже на глупака му е достатъчно ума, за да вреди."  Уилям Шекспир

Опитах се да създам теми за кучетата, които обичаме и какво от това?!...
Трябва ли заради шепа глупаци /не зная кои са и не визирам никого/ и заради нечие засегнато Его, този така хубав форум да умре!

За всички, за които мислят като мен:
http://vbox7.com/play:9e3856c4
                                                                                       Джек Лондон

Светла Иванова

• BGDOGFORUM
  • Потребител
« Отговор #6 -: 24.07.2012 16:06:09 »
И още нещо: за да станеш ветеринарен лекар, са необходими 5-6 години обучение и много практика. Ясно е, че не бива да ЛЕКУВАМЕ кучетата си чрез съвети от форума. Но толкова много други работи могат да се кажат, да се споделят. Поне за мен е така.
И знам, че звучи нелогично, но именно ТОЗИ форум ме научи на неща, за които аз кучкарката от 3,5 години, давам съвети на кучкари, които са имали кучета от както се помнят. :)
                                                                                       Джек Лондон

Иван Панайотов - vano

• BGDOGFORUM
  • Потребител
    • www.bgdogs.net
« Отговор #7 -: 24.07.2012 20:01:08 »
...
Трябва ли заради шепа глупаци /не зная кои са и не визирам никого/ и заради нечие засегнато Его, този така хубав форум да умре!
...

А защо трябва да умира? Пак се повтарям - потребителите правят форумите. Това че аз нямам физическо време да поддържам форума и заради това се отказах, значи ли че всички трбява да спрете да пишете.

Пишете, има достатъчно теми, които могат да се разискват.

А и като гледам групата, която активно пишеше в темите за кучета пазачи на стада е целяла да прогони от форума мен и още 2-3 човека, щом като докато пишехме активно се скъсваха да пишат, да се правят на маймуни, да се регистрират с по 5 ника само и само да пишат, а сега ги няма.
Алберт Айнщайн

Светла Иванова

• BGDOGFORUM
  • Потребител
« Отговор #8 -: 24.07.2012 22:16:53 »
...
...

А и като гледам групата, която активно пишеше в темите за кучета пазачи на стада е целяла да прогони от форума мен и още 2-3 човека, щом като докато пишехме активно се скъсваха да пишат, да се правят на маймуни, да се регистрират с по 5 ника само и само да пишат, а сега ги няма.

От друг форум :):

И защо трябва да наказваш и себе си и тези, които харесват и форума, и кучетата. За които ""Кучетата не са целия ни живот, но правят животът ни цялостен".
И трябва ли да се подаваш на провокациите на шепа глупаци?
Вече съм го писала във форума, но не мога да намеря по-подходящи думи за случая, затова ще се самоцитирам:

И ще Ви изпратя откъс от едно любимо мое стихотворение "На тебе, сине" от Георги Джагаров.

Стихотворение, което ме е крепило в трудни моменти:
...
защото навярно ще видиш
реки без вода и гори без листа,
небе равнодушно и черно.

Слепец ще те води по правият път,
а може би тъй ше се случи,
че някой глупак ще те учи на ум,
клеветник на чест ще те учи.

Ти плюй на това и напред отмини...

Повярвай ми, Вано, помага!
                                                                                       Джек Лондон

Иван Панайотов - vano

• BGDOGFORUM
  • Потребител
    • www.bgdogs.net
« Отговор #9 -: 24.07.2012 22:49:08 »
Просто не ме познаваш. Трудно могат да ме ядосат хора, които дори не познавам.

От форума се отказах, защото нямам достатъчно време за да се занимавам с него. А и защото аз като правя нещо или  го правя както мисля че трябва или не. Средно положение няма. След като не мога да отделям досттъчно време по-добре да го дам на други, които да се занимават с него. Така и направих.

Така че не се притеснявай - напълно спазвам цитата на Балзак :)
Алберт Айнщайн

Светла Иванова

• BGDOGFORUM
  • Потребител
« Отговор #10 -: 24.07.2012 23:20:22 »
Радвам се, че е така, Вано.
Просто предишния ти пост ме е заблудил.
                                                                                       Джек Лондон

Светла Иванова

• BGDOGFORUM
  • Потребител
« Отговор #11 -: 23.04.2013 23:07:56 »
Добре дошъл отново при своите, приятелю Форум! :)
                                                                                       Джек Лондон

Светла Иванова

• BGDOGFORUM
  • Потребител
« Отговор #12 -: 27.08.2013 17:32:09 »
Жалко! Толкова много неща научих за кучетата от форума и просто няма как да не ми е мъчно, че вече тук никой не пише. Други форуми, фейсбук - да! но там се публикуват предимно снимки. А тук научавах нови и нови неща. Вероятно просто няма вече кой какво да сподели. Очевидно познанията  за кучетата вече са изчерпани от пишещите. Очевидно трябва да се търсят други източници. Добре, ще търся. За мен тези четирикраки са безкрайна и много интересна вселена. Но искрено и много, много съжалявам за форума,... но на кой ли му пука?! :(
                                                                                       Джек Лондон

Николай П.Пенев - NIKE

• BGDOGFORUM
  • Потребител
  • Публикации: 19
« Отговор #13 -: 28.08.2013 18:21:57 »
Все ще се намери някой на когото да не му е все едно,но въпроса е някъде другаде.Казвам това от моя гледна точка.Отказах се от членството си в клубовете,в които членувах и си гледам кучетата само за лично удоволствие защото ги обичам.За почти 10г. се нагледах и наслушах на всякакви глупости от експерти в родната кинология.По-точно визирам БОК-КК както го наречеш за мен е без значение вече.Неща от сорта,че едни гледали аборигенни кучета пък други мелези,че БОК са кавказоиди пък КК били самбернароиди, как на някои кучетата били най-истинските пък на другите за нищо не стават и т.н....В един момент на човек му идва в повече и си казва ДО ТУК!Така направих и аз и други,които познавам.В този ред на мисли вече не пиша и по форумите,а само чета експертните мнения или спорове между специалистите.Някои ме забавляват,други развеселяват от трети научавам по нещо,но се въздържам от коментари.Успех на форума!
NIKE-Когато мъдрецa сочи звездите,глупакът гледа пръста му!

Светла Иванова

• BGDOGFORUM
  • Потребител
« Отговор #14 -: 28.08.2013 22:11:11 »
Все ще се намери някой на когото да не му е все едно,но въпроса е някъде другаде.Казвам това от моя гледна точка.Отказах се от членството си в клубовете,в които членувах и си гледам кучетата само за лично удоволствие защото ги обичам.За почти 10г. се нагледах и наслушах на всякакви глупости от експерти в родната кинология.По-точно визирам БОК-КК както го наречеш за мен е без значение вече.Неща от сорта,че едни гледали аборигенни кучета пък други мелези,че БОК са кавказоиди пък КК били самбернароиди, как на някои кучетата били най-истинските пък на другите за нищо не стават и т.н....В един момент на човек му идва в повече и си казва ДО ТУК!Така направих и аз и други,които познавам.В този ред на мисли вече не пиша и по форумите,а само чета експертните мнения или спорове между специалистите.Някои ме забавляват,други развеселяват от трети научавам по нещо,но се въздържам от коментари.Успех на форума!

Това е точно така. И още - зад невинното наименование "тестови изпитания", организиране на бой с кучета и разиграване на много пари за сметка на невинните животни. И публикуване на снимки и коментари за тази гавра.
Но и много хубави неща имаше във форума. Аз нямах никаква, абсолютно никаква представа за кучетата. Почти случайно си взех БОК и се влюбих в тази порода. Нямах представа от хранене, възпитание, отглеждане, зъбна формула на кучето, та дори и оказване на първа помощ - а тук научих всичко това. И вече имам претенции, че знам доста неща.
Как ли не бях обиждана във форума, какви ли не епитети получавах, но игнорирах тези неща и авторите им. За сметка на тях срещнах и хора, които истински обичат нашите четирикраки приятели. Тях считам  за форумни приятели, без дори да съм ги виждала.
Пет, десет или двама, трима - какво значение има колко са? Но с тях можех да споделям всичко, и хубаво и лошо, което ме вълнува за кучетата ни. Без да очаквам с нищо не предизвикана от моя страна злоба, да се изсипе върху мен и Опашатите. Дори понякога да съм влизала в спор с тези хора, този спор е бил градивен.
За това ми е мъчно за форума!
                                                                                       Джек Лондон