Все ще се намери някой на когото да не му е все едно,но въпроса е някъде другаде.Казвам това от моя гледна точка.Отказах се от членството си в клубовете,в които членувах и си гледам кучетата само за лично удоволствие защото ги обичам.За почти 10г. се нагледах и наслушах на всякакви глупости от експерти в родната кинология.По-точно визирам БОК-КК както го наречеш за мен е без значение вече.Неща от сорта,че едни гледали аборигенни кучета пък други мелези,че БОК са кавказоиди пък КК били самбернароиди, как на някои кучетата били най-истинските пък на другите за нищо не стават и т.н....В един момент на човек му идва в повече и си казва ДО ТУК!Така направих и аз и други,които познавам.В този ред на мисли вече не пиша и по форумите,а само чета експертните мнения или спорове между специалистите.Някои ме забавляват,други развеселяват от трети научавам по нещо,но се въздържам от коментари.Успех на форума!
Това е точно така. И още - зад невинното наименование "тестови изпитания", организиране на бой с кучета и разиграване на много пари за сметка на невинните животни. И публикуване на снимки и коментари за тази гавра.
Но и много хубави неща имаше във форума. Аз нямах никаква, абсолютно никаква представа за кучетата. Почти случайно си взех БОК и се влюбих в тази порода. Нямах представа от хранене, възпитание, отглеждане, зъбна формула на кучето, та дори и оказване на първа помощ - а тук научих всичко това. И вече имам претенции, че знам доста неща.
Как ли не бях обиждана във форума, какви ли не епитети получавах, но игнорирах тези неща и авторите им. За сметка на тях срещнах и хора, които истински обичат нашите четирикраки приятели. Тях считам за форумни приятели, без дори да съм ги виждала.
Пет, десет или двама, трима - какво значение има колко са? Но с тях можех да споделям всичко, и хубаво и лошо, което ме вълнува за кучетата ни. Без да очаквам с нищо не предизвикана от моя страна злоба, да се изсипе върху мен и Опашатите. Дори понякога да съм влизала в спор с тези хора, този спор е бил градивен.
За това ми е мъчно за форума!