Автор Тема: ЗА ФОРУМА  (Прочетена 18853 пъти)

Николай П.Пенев - NIKE

• BGDOGFORUM
  • Потребител
  • Публикации: 19
Re:ЗА ФОРУМА
« Отговор #15 -: 02.09.2013 21:53:03 »
Зад тестови изпитания, не винаги говорим за боеве,които ти споменаваш.Едно куче в работна среда трябва да е винаги във форма,кондиция и с доказан характер и нервна система.Неговия собственик трябва да е сигурен,че може да разчита на кучето си.Един спортист не може да е във форма ако не тренира.Хищника не се интересува от това дали имаш куче за охрана или за красота,но човека,който преживява от поминъка си и от това,което произведе трябва да има сигурен ПАЗАЧ,на който да разчита по всяко време от денонощието.Това обаче става след като кучето е ТЕСТВАНО.Куче,което няма смелост,твърдост и здрави нерви не може да охранява селскостопански животни или каквото и да е друго.То може просто да бъде хубаво куче,което обаче за нищо не може да се ползва,а нашите кучета са работни нали?Как би предложила ти да ги тестваме и да сме сигурни,че стават за работа?
NIKE-Когато мъдрецa сочи звездите,глупакът гледа пръста му!

Светла Иванова

• BGDOGFORUM
  • Потребител
  • Публикации: 1648
  • Обичам ви, Прекрасни Животни!
« Отговор #16 -: 02.09.2013 23:25:35 »
Зад тестови изпитания, не винаги говорим за боеве,които ти споменаваш.Едно куче в работна среда трябва да е винаги във форма,кондиция и с доказан характер и нервна система.Неговия собственик трябва да е сигурен,че може да разчита на кучето си.Един спортист не може да е във форма ако не тренира.Хищника не се интересува от това дали имаш куче за охрана или за красота,но човека,който преживява от поминъка си и от това,което произведе трябва да има сигурен ПАЗАЧ,на който да разчита по всяко време от денонощието.Това обаче става след като кучето е ТЕСТВАНО.Куче,което няма смелост,твърдост и здрави нерви не може да охранява селскостопански животни или каквото и да е друго.То може просто да бъде хубаво куче,което обаче за нищо не може да се ползва,а нашите кучета са работни нали?Как би предложила ти да ги тестваме и да сме сигурни,че стават за работа?

Аз не съм специалист по тестванията на кучета. Но пък доста съм чела и съм си изградила някои представи. Под тестване имах пред вид написаното в следния линк, който е   добре да се прочете. Ей тъй, за обща култура.
http://bgdogforum.com/index.php?topic=798.0
„ХОРАТА ОЩЕ НЕ СА РАЗБРАЛИ КАКВО ЧУДО ПРЕДСТАВЛЯВАТ КУЧЕТАТА”
                                                                                       Джек Лондон

Николай П.Пенев - NIKE

• BGDOGFORUM
  • Потребител
« Отговор #17 -: 03.09.2013 15:36:00 »
Между тестване и "тестване" разлика колкото искаш.Ако говорим за работни тестове е едно,а за ТЕЗИ тестове е съвсем друго.И пак идваме на това, че под един знаменател ние слагаме всьо и вся.Като чуе някой нещо или прочете,или му кажат,или разбере-де чул,де не разбрал,де не виждал си прави изводи,които в 99% от случаите са неправилни и върви доказвай,че нямаш сестра...!О.К.

Светла Иванова

• BGDOGFORUM
  • Потребител
« Отговор #18 -: 03.09.2013 17:49:17 »
И как изглежда другото т. н. "работно тестване"?
                                                                                       Джек Лондон

Светла Иванова

• BGDOGFORUM
  • Потребител
« Отговор #19 -: 03.09.2013 23:13:38 »
Между тестване и "тестване" разлика колкото искаш.Ако говорим за работни тестове е едно,а за ТЕЗИ тестове е съвсем друго.И пак идваме на това, че под един знаменател ние слагаме всьо и вся.Като чуе някой нещо или прочете,или му кажат,или разбере-де чул,де не разбрал,де не виждал си прави изводи,които в 99% от случаите са неправилни и върви доказвай,че нямаш сестра...!О.К.

До колкото съм запозната, едно пале тръгва със стадото на възраст около два месеца. По - възрастните кучета го обучават и там, на работното си място, то се доказва, става или не става. Моите две кучета не са със стадо, охраняват двора ми. Едното взех, когато беше на 62 дни. Имах до тогава безпородно куче. Но мъничкият БОК, след като се нахрани и напи с вода /от два-три дни не беше слагал нищо в устата си - така ми го докараха/, тръгна да се запознава с новия си дом. И тогава, след няколко секундна  схватка с предишния господар на дома, БОК доказа кой е новият господар, водачът на глутницата! Не знам как го направи, до бой не се стигна. Само ръмжене, зъбене и разговор на някакъв техен си език, кучешки. После двете кучета станаха приятели!
                                                                                       Джек Лондон

Светла Иванова

• BGDOGFORUM
  • Потребител
« Отговор #20 -: 05.09.2013 14:20:00 »

Ще си позволя да цитирам част от поста на Даниела Чакърова, жена с огромен практически опит:
"Работното куче най често се ражда в стадото и от съвсем малко тръгва с майка си или с по големите кучета. Учи се всеки ден на това, какво трябва или не трябва, като най често копира големите кучета."Тестовете" му започват от крехка възраст,понякога едва 2-3 месеца.Като го наблюдаваш всеки ден то само си показва дали ще го бъде или не за тая работа.Дори може и името да си "каже" по начина по който върви със стадото или по някоя от случките които са му се случили.Овчарското куче приема за своя територия движещото се стадо и за него тя е неприкосновена. Всеки натрапник в тази територия бива нападан и прогонван,четирикрак или двукрак.Преценката за опасността я прави не предварително,а по време на самия сблъсък,ако вече не я е правило многократно преди това и вече не знае за какъв сблъсък става въпрос(повечето работни кучета знаят за какво става въпрос,затова и начина им на лаене при различни нападения или дори при откриване следите на натрапника е различен).При силен противник какъвто е мечката напр. се случва кучетата да отстъпят, но стигне ли се до контакт на натрапника с поверените на кучето животни,именно тогава се стига до борба до смърт"

Този текст е публикуван във фейсбук, а докато го четох, аз изпитах ИСТИНСКО вълнение от ИСТИНСКИЯ живот на нашите кучета!

Очевидно се отклонявам от темата, за това ще помоля администратора да премести поста ми на подходящото място.
                                                                                       Джек Лондон

bgdogforum

• Администратор
  • Потребител
  • Публикации: 4
« Отговор #21 -: 05.09.2013 22:14:36 »

Ще си позволя да цитирам част от поста на Даниела Чакърова, жена с огромен практически опит:
"Работното куче най често се ражда в стадото и от съвсем малко тръгва с майка си или с по големите кучета. Учи се всеки ден на това, какво трябва или не трябва, като най често копира големите кучета."Тестовете" му започват от крехка възраст,понякога едва 2-3 месеца.Като го наблюдаваш всеки ден то само си показва дали ще го бъде или не за тая работа.Дори може и името да си "каже" по начина по който върви със стадото или по някоя от случките които са му се случили.Овчарското куче приема за своя територия движещото се стадо и за него тя е неприкосновена. Всеки натрапник в тази територия бива нападан и прогонван,четирикрак или двукрак.Преценката за опасността я прави не предварително,а по време на самия сблъсък,ако вече не я е правило многократно преди това и вече не знае за какъв сблъсък става въпрос(повечето работни кучета знаят за какво става въпрос,затова и начина им на лаене при различни нападения или дори при откриване следите на натрапника е различен).При силен противник какъвто е мечката напр. се случва кучетата да отстъпят, но стигне ли се до контакт на натрапника с поверените на кучето животни,именно тогава се стига до борба до смърт"

Този текст е публикуван във фейсбук, а докато го четох, аз изпитах ИСТИНСКО вълнение от ИСТИНСКИЯ живот на нашите кучета!

Очевидно се отклонявам от темата, за това ще помоля администратора да премести поста ми на подходящото място.

Къде искате да бъде преместен този пост ?

Светла Иванова

• BGDOGFORUM
  • Потребител
« Отговор #22 -: 06.09.2013 00:32:42 »
В тема с по-подходящо заглавие.
Но всъщност това едва ли има някакво значение. По-важни са характерът и качествата на нашите кучета и нашето отношение към тях!
                                                                                       Джек Лондон

Светла Иванова

• BGDOGFORUM
  • Потребител
« Отговор #23 -: 07.11.2013 15:37:32 »
Щом и бащата на форума се отказа от него, заедно с най-активно пишещи, жалко. А толкова много може още да се каже.  Една, две  лястовици, пролет не правят....
Но, така е. То какво ли в Родината ни е наред, та да мислим за някакви си  кучета. Фейсбук?!....да, но аз поне не прочетох нищо толкова стойностно в него, както тук.  :(
                                                                                       Джек Лондон

Светла Иванова

• BGDOGFORUM
  • Потребител
« Отговор #24 -: 22.11.2014 17:17:50 »
Не става! Една лястовица пролет не прави!  :'(
                                                                                       Джек Лондон

solist

• Потребител
  • *
« Отговор #25 -: 09.01.2015 12:33:47 »
Защо е такова мъртвило в тоя фором?

Николай П.Пенев - NIKE

• BGDOGFORUM
  • Потребител
« Отговор #26 -: 10.01.2015 18:54:50 »
Пише се форУм,а не форОм!Mъртвило е защотот всичко живо е полудяло по "Фейсбук"и пишат само там.

Горска Фея

• Потребител
  • *
  • Публикации: 17
« Отговор #27 -: 10.01.2015 19:22:33 »
Не съм от много време тук, но този въпрос
Защо е такова мъртвило в тоя фором?

мисля, че щом не го задават хора, които са толкова много време тук, то един потребител с 3 поста ли ще го прави  ??? ? Пиши по темите, някой ще ти отговори и да вдигнем форума на крака. То само така да задаваш въпроси, без да правиш нищо - няма да стане. >:(

Светла Иванова

• BGDOGFORUM
  • Потребител
« Отговор #28 -: 10.01.2015 19:32:18 »
Пише се форУм,а не форОм!Mъртвило е защотот всичко живо е полудяло по "Фейсбук"и пишат само там.

Тези, които пишеха редовно тук, с които обменях информация и мнения, почти не ползват Фейсбук. Там обикновено се публикуват само снимки, които традиционно се харесват. Толкова интересни теми са започнати във форума, за мен той беше като практически наръчник по отглеждане на Българско Овчарско Куче. Но сега вече е затворен, без да е довършена последната страница. Жалко! Липсва ми!....
                                                                                       Джек Лондон

Tinkerbell

• Потребител
  • *
« Отговор #29 -: 13.01.2015 13:29:27 »
Здравейте !
Нова съм във форума и се надявам тук да мога да обменям опит с хора, които наистина разбират от тези прекрасни създания ♥
Ето и малко информация за мен:
1. Много обичам животните - те са ми слабост.
2. С изключение на някои видове влечуги и котките, които не са за мен -може би  бих отглеждала може би всичко, или поне голяма част  :)
3. Ако трябва да подредя няколко типа животни, според това, колко ги обичам... ами няма да ми е много трудно
- Кученца ♥
- Риби ♥
- Папагали
4. Фенка съм на следните цветове: Лилаво, Златисто и Сребристо.
5. Обичам морето ♥
Има и още много за мен, но толкова стига  ;)