Автор Тема: Продукти за натурално хранене  (Прочетена 4172 пъти)

д-р Светла Колева

• Администратор
  • Потребител
  • Публикации: 306
    • http://amstaffterrier.net/
Натурално хранене - всеки храни с различни продукти ...

Иска ми се в тази тема да обменяме опит относно:
- кой какви продукти използва
- ако ги купува на преференциални цени - от къде и на каква стойност
- кой от какъв натурален продукт е доволен/недоволен
- и каквото още се сетите

В част от "чуждоземските" форуми такива теми са доста "горещи" ... и хората са склонни на взаимопомощ и споделяне на практика.
Няма нищо по-хубаво от това, нашите кучета да се хранят предимно натурално, но за това са необходими познания, опит, време и  не на последно място - финансии.
Така или иначе, всеки отделя от бюджета си - защо да не се опитаме да инвестираме в здравословно хранене ?

Дано темата да е полезна за всички

Светла Иванова

• BGDOGFORUM
  • Потребител
  • Публикации: 1648
  • Обичам ви, Прекрасни Животни!
Re:Продукти за натурално хранене
« Отговор #1 -: 02.12.2011 16:02:31 »
Чудесна и много полезна тема!

„ХОРАТА ОЩЕ НЕ СА РАЗБРАЛИ КАКВО ЧУДО ПРЕДСТАВЛЯВАТ КУЧЕТАТА”
                                                                                       Джек Лондон

Светла Иванова

• BGDOGFORUM
  • Потребител
« Отговор #2 -: 03.12.2011 14:05:09 »
Не знам, пшеничните трици натурална храна ли са? Чета, че съдържат доста витамини  групата В и фосфор. Предполагам, че това е добре.
Но правят по-меки телесните тлъстини - нямам представа какво означава това. 

http://www.zoohraninvest.eu/new/index.php?option=com_content&view=article&id=118%3Atrici&catid=1%3Afeed-components&Itemid=101&lang=bg

Два - три пъти в седмицата слагам по малко трици в бульона от фенерите, които варя на кучетата ми. Те си ги хапват покрай месото и мисля, че се чувстват добре.

Ако някой знае нещо повече за качествата триците и това, как влияят на БОК, ще се радвам да напише.
                                                                                       Джек Лондон

А. Коджабашев - ablai

• BGDOGFORUM
  • Потребител
  • Публикации: 495
  • никога не пести сили за връщане
« Отговор #3 -: 03.12.2011 17:10:57 »
пробвала ли си с кочан царевица ? моите като я напипат ......... изяждат храната на зайците! :D :D
сериозно !
не винаги и се хвърлят но .....

Светла Иванова

• BGDOGFORUM
  • Потребител
« Отговор #4 -: 03.12.2011 17:29:27 »
пробвала ли си с кочан царевица ? моите като я напипат ......... изяждат храната на зайците! :D :D
сериозно !
не винаги и се хвърлят но .....

Не съм пробвала.
Но очевидно трябва да даваме и такава храна на кучетата си.
Преди две години бях напълно отчаяна от нежеланието на Зоро да яде. Опитвах  да му давам какво ли не - не иска и не иска! Докато веднъж донесох в къщи трици. Започна да ги душка и да иска, като че ли са пържоли. Два три дни само това ядеше - трици с кисело мляко. Ако някой ми го беше казал, със съгурност нямаше да повярвам.
Но го изпитах.
                                                                                       Джек Лондон

д-р Светла Колева

• Администратор
  • Потребител
  • Публикации: 306
    • http://amstaffterrier.net/
« Отговор #5 -: 03.05.2012 14:14:25 »
Бях споменала, че съм фен на натуралното хране и се старая да осигуря на ушатите възможно най-доброто.
Естествено, налага се от време на време да ползвам и гранули, защото животът е доста динамичен.
Та да си дойда на думата ...
Ако има желаещи да разнообразят менюто да кучетата си и искат да ги хранят с месце и/или месни субпродукти, могат да ми пишат на Л.С. Няма проблем да споделя лични преференции, важното е кучетата да са по-близко до "back to basic".
За момента става въпрос за: черното филе от риба тон ( без кости, термично обработено ) и разни патешки чудесии ( сурови ). Има и  други гъдели ...