Започвам тази тема с надеждата, че ще получи развитие.
Идеята ми е всеки, който желае да помести история или забавна снимка (снимки) на своите домашни любимци - без значение от вид, порода или специфична тематика.
По-долу ще разкажа за една от моите котки - с малко текст и снимки.
Това е Беба:
Беба се появи в нашия дом на 29 Декември 2010 година. По време на последната ни разходка за деня, моите апартаментни кучета откриха в полето едно коте. Кучетата ми не нападат никакви животни. Започнаха да скимтят по котето, а то започна да се гали в тях. В продължение на цялата ни разходка, котето ни следваше, влезе с нас във входа на блока, изкачи се по стълбището, влезе в асансьора. Тогава разбрах, че съдбата ми го праща да стане мое.
Още с влизането в апартамента, то започна да се чувства като "в свои води":
Точно по него време даваха едно забавно филмче с животни, които "говореха". Прасенцето във филма се казваше Беб и аз реших така да кръстя и новата ни придобивка.
От всичко, Беб най-много обичаше да лежи до лаптопа ми или буквално върху него, наблюдавайки ме как работя:
"Шеташе" из целия апартамент, гонеше гранули:
растеше. И така, докато стана "девойка".
В съседния апартамент има котак-разбойник. Един ден, прибирайки се в къщи, що да видя:
Беба щеше да става майка:
и така, докато на 5 ноември, 2011 се започна:
...раждането
няколко минути след началото:
"топарлаците" продължаваха да излизат и така, докато на бял свят не се появиха 5 котенца.
Няколко дни след това леля им Шани
и кака им Джени
вече ги познаваха.
Тук бебоците са на 24 дневна възраст:
тук - на 26
тук - на 29
тук - на 33
На 33 дневна възраст бе и първото им захранване:
а на следващите снимки са на 34 дневна възраст:
Между другото, участвахме и в конкурс - "Снимка на деня" и естествено, го спечелихме.
Та това е историята на Беба и нейните бебета.
Тази история има и друга цел. Да покаже пътят на социализация на животни от различни видове и дали животните ще живеят в мир и любов или в преследване и избиване - зависи изцяло от нас.
Нека бъдем Човеци !